Reisijuht pani kokku seitse atraktsiooni, mis võiksid olla Eestis kõige rohkem närvikõdi pakkuvad.

Minikopteriga vanalinna kohal

Alates maikuust alustas Tallinna Sadama kruiisialal asuv Balloon Tallinna kompleks lisaks heeliumipallilendudele ka kopterilende Tallinna kohal. Elamuslende tehakse koostöös Summukas OÜ-ga, mis on seni pakkunud kopterilende suurimatel laatadel ja üritustel üle Eesti.
Lende tehakse pisikese Robinson R44 helikopteriga. Lisaks piloodile võtab kopter korraga peale 3 reisijat, lend kestab 300 meetri kõrgusel umbes 5 minutit. Pilet ühele maksab 45 eurot ja kolmele 125 eurot. Kopteriga varem mittelennanule on sellise väikese sõiduvahendiga linna kohal tiirutamine kindlasti adrenaliinirohke kogemus, samas on Robinsonid väga turvalised lennuvahendid.

Köiehüpe laulukaarelt


Laulukaarelt köiega allahüppamist korraldab Alpinist OÜ.
Kui firma juht Kaspar Raudsoo esimest korda Tallinna laulluväljaku laulukaare otsa ronis, siis ta esmapilgul ei uskunudki, et sealt keegi ka kiikuma julgeb hüpata. Praeguseks on vaid kolm protsenti ülesjõudnutest hüppamata jätnud. Kiikumine maksab 25 eurot.

Tallinna teletorni servakõnd

Taevakõnd Teletornis.

Tallinna Teletornis avati 2013. aasta juunis ainulaadne atraktsioon Baltimaades ja Põhja-Euroopas – servakõnd. Julgestustrossiga torni külge kinnitatuna saab jalutada torni 22. korruse "taldriku" piireteta äärel. Välisrõdu asub 175 meetri kõrgusel maapinnast ja mingit takistavat serva seal pole. Vanusepiirang on 13 eluaastat ning korraga lastakse rõdule neli inimest. Kõnd kestab kuni 30 minutit ja enne seda on vaja allkirjastada vastutusleping. Hind kõndijale 20 eurot.

Eesti pikim trosslaskumine Kiviõli tuhamäelt

Kiviõli Seikluskeskus on seal avatud Baltikumi kõige pikem trosslaskumine. Tuhamäe otsast võib alla kihutada 80-kilomeetrise tunnikiirusega 600 meetri pikkusel trossil. Soovi korral saab ka poolel teel hoo kinni pidada ning vaadet nautida. Lõpus pidurdatakse hoog õigel hetkel maha. Üks laskumine maksab 20 eurot.

Rafting Jägala jõel

Eestis pole eriti raftinguks sobivaid jõgesid, kuid kord aastas on üks selline koht üsna Tallinna külje all - Jägalal. Kui suurvesi saabub, võib mõnikord mitu nädalat kihutada alla kärestikulisel mägijõel, milleks muutub Jägala allpool suurt Jägala juga.

Purilendamine

Lendamine ilma mootorita tekitab kindlasti piisavalt adrenaliini, et Eesti seitsme ekstreemseima meelelahutuse hulka mahtuda. Lennatakse 600 meetri kõrgusel, kuni gravitatsioon tasapisi maa poole hakkab kiskuma. Kogenud piloot on kaasas. tehakse surmasõlm ja pööris. Lennata saab näiteks Ridali lennuväljal.

Sukeldumine vangla varemetesse

Rummu karjäär on tõusnud kiiresti populaarseks puhkusekohaks - kunagisest mahajäetud kohast on saanud Euroopa üks omapäraseim rand ja karjääri põhjas pakuvad sukeldujatele huvi sinna uppunud ekskavaatorid, majad ja tänavad. Terve veealune linn on avastada. Instruktoriga sukeldumised parvelt maksavad 48 eurot. Videos on näha helesinine Rummu laguun, kus suviti käiakse uppunud vanglahoonete veest välja ulatuvatelt müüridelt vettehüppeid tegemas.

Oled neist atraktsioonidest mõnda proovinud või soovid mõne atraktsiooni lisada? Kirjuta kommentaaridesse.