Reisikorraldaja Novatours viib jõuludeks ja aastavahetuseks palmi alla ligi 1600 puhkajat, mis on ligi 25 protsenti rohkem kui mullu samal ajal.

„Alustasime 2016-2017 talvehooaja reiside müüki juba mais ja varajased tellijad soetasid eelkõige selliseid reise, mis väljuvad suurte pühade ja koolivaheaegade paiku,“ ütles Novatoursi OÜ tegevjuht ja juhatuse liige Andree Uustal. „Novembri keskpaigas müüsime viimased kohad jõulu- ja aastavahetuse reisidele,“ lisas ta.

Võrreldes eelmise aasta jõulude ja aastavahetuse perioodiga kasvasid Novatoursi reisijate mahud neljandiku võrra. Pakettide keskmised hinnad on võrreldes mulluse tasemega veidi kõrgemad.

„Reisihuvilised armastavad puhata pühade ajal pigem peredega, selleks valitakse tuntud kohti, kus on päike, rand, soe meri ja kvaliteedi tase on juba äraproovitud ning garanteeritud,“ selgitas Uustal.

Kliendid eelistavad üha rohkem keskmise või kõrgema kategooria hotelle ning oluliselt on kasvanud nende hulk, kes broneerivad reisi varakult ette. Näiteks oli novembri esimeses pooles jäänud jõulude- ja aastavahetuse reisidele ligi 70 protsenti vähem vabu kohti kui 2015 aasta samal ajal.

Keskmised reisipaketi väljaminekud on pühade ajal oli Novatoursi reisidele umbes 700-800 eurot täiskasvanu kohta ning ligi 450-550 eurot lapse kohta.

Uustali sõnul on kliendid hakanud rohkem hindama teenusepakkuja stabiilsust, usaldusväärsust ja kogemust ning reisikorraldajad uurivad senisest põhjalikumalt erinevate reisijate sihtrühmade vajadusi ja eelistusi.