Teekond Ukrainasse - ilusad naised, odav alkohol, sõjapiirkonnad. I osa

MYANMAR: Sittwe tänavad elavad muidugi edasi rahulikku elu, paadid lähevad merele ja tulevad merelt raskete kalakoormatega, kajakad kiljuvad elevusest, turul sagivad köögivilja- ja riisimüüjad.

Ulja seikleja teekond Tallinnast Ukrainat avastama, pea ideid täis ja taskud üsna tühjad.
Loe edasi...

300 euroga läbi kogu Venemaa, I osa: uued tutvused ja säästuelu Kremli külje all

Ukraina naised

Eelmise õhtu napse peas veel vimmeldamas viskan kuuma Maroko päikese all naljaviluks välja oma järgmise reisiplaani. Oleks ju äge minna mööda maad läbi Venemaa suure Hiina endani. Järgneb pikk naer.
Kaks kuud hiljem pajatan oma esimesena Annikale, kes ise tol hetkel Austraalias resideerub. Arvab, et olen kõige segasem vend, aga kiidab reisi heaks ja sellest mulle piisab.
Ma kahtlen, kas mu reis kulgeb nagu neil kahel kangel härral teleekraanil – eelarve on kõigest 300 eurot.
Loe edasi...

USA roadtripi pärl – Route 66

Moskva Punane väljak.

Route 66 või ka Mother Road on iga USA road tripi kohustuslik element. Ikooniline tee, mis algab Chicagost ning lõpeb Santa Monica kai juures, hoiab elus maanteekultuuri ja seda “tõelist” USA kogemust.
Loe edasi...

Minsk ehk linn kui ajamasin - Lenini kujud käsikäes tänapäevaga

Route 66

Enne Valgevenesse reisimist teadsin sellest riigist vaid kahte asja: esiteks, et see on viimane diktaatorlik riik Euroopas ning teiseks, et mu vanemad käisid ligi kolmkümmend aastat tagasi seal mesinädalaid veetmas. Mõlemad teadmised olid minu jaoks piisavalt intrigeerivad ja vastuolulised, et Valgevene, mis on muuhulgas Euroopa vähim külastatud riik, reisisihtpaigaks võtta.
Loe edasi...

Kreeka fotoblogi: kõigi edetabelite järgi kõige ilusam saar maailmas - Santorini

Valgevene

Kummalised musta liivaga rannad idarannikul, siksakitavad astmed, mis viivad alla Oía ja Firá väikestesse sadamatesse ja nii kaunid päikeseloojangud, et need teenivad alati ära turistide aplausi.
Loe edasi...

Märkmeid Myanmarist VI: Tätoveeritud nägudega naised

Santorini

Twee Twee oli üheksane, kui ta oma näotätoveeringu sai. Selle tegi talle ema, samal ajal kui vanaema teda jõuga kinni hoidis, et tüdruk valu pärast minema ei jookseks. See võttis aega kaks päeva ja valutas veel kolm nädalat hiljemgi. Praegu on Twee Twee 76aastane ja mäletab nendest kahest päevast ikka veel iga minutit.
Loe edasi...

Neli päeva Mägi-Karabahhis

Erinevates külades on kasutusel erinevad mustrid.

Aprilli alguses puhkes Mägi-Karabahhis neljaks päevaks taas sõda. Reisifotograaf Silvia Pärmann veetis selle aja sõites ringi piirkondades, kuhu lahingutegevus ei jõudnud, ent kus olid rindele läinud meeste kodud. Kuuldud lugusid ja tehtud fotosid jagab ta tänases LP-s.
Loe edasi...

Transnistria – riik, mida riigina on tunnustanud vaid tunnustamata riigid

"Meil ei ole naftat, meil ei ole gaasi. Meil on ainult meie mäed ja meie maa. Miks nad ei lase meil rahulikult ja vabalt elada?"

Maailmakaardilt seda riiki ei leia, kuid ometigi on tegemist maa-alaga, mis kuulutas 26 aastat tagasi välja iseseisvuse ning millel on oma seadused, valitsus, armee, piirikontroll ja raha.
Loe edasi...

Vahemere rannad, päike ning ilmselt maailma enim jooksvaid meetreid okastraati, I osa

Transistria

Läbi väidetavalt üle neljakümne korra piirkonnas viibinud Aarne Rannamäe hääle on kõigile eestlastele tuttavad väljendid nagu „Gaza sektor“, „okupeeritud läänekallas“ ja „Golani kõrgendikud“. Ei ole siinkohal Lähis-Ida asjade korufeele mitte midagi lisada, kuid süvenenuna nendesse sõnadesse pikemalt, läheb pilt aina segasemaks ja võimalike lahenduste väljamõtlemine muutub aina võimatumaks. Üks variant on ise kohapeal selgust üritada saada, kuid hoiatan ette - ei ole abi sellestki.
Loe edasi...

Iraan, eri jumalate valitsusala

Ortodokssete juutide noorpaar

Yazd on üks maailma vanimaid linnu, „jumalate territoorium”, kus on alati peetud kultuslikke tseremooniaid. Ka praegu kummardavad ühed Meka, teised valguse poole, kirjutab Silvia Pärmann LP-s.
Loe edasi...