Kaudselt kuulub Aasta matkaja tiitel kogu Uhhuuduuri seltskonnale, kirjutab Eesti Matkaliit pressiteates ehk neile, kes liiguvad püsiva järjekindlusega kord ettevõetud unistuse suunas vändata ümber maakera. Sellel teel on Uhhuuduur sõitnud rattaga näiteks Mongooliast Tiibeti kaudu Nepaali, läbides kõrbed ja kõnnumaad ning ületanud kõrged kurud. Sel suvel pedaalis seltskond kolm kuud Aafrikas, läbides üle 5000 km. Nagu nad ise ütlevad: uudistades maailma ja avastades iseennast.
Wend, Taniil ja Aasta matkategelane Marilin Pehka.

Aasta matkategelaseks valitud Marilin Pehka tegeleb aktiivselt Kõrvemaa matkakeskuse arendamisega ning matkamise populariseerimisega, korraldades keskuses lastele matka- ja seikluslaagreid ning pakkudes matku Kõrvemaa kaunitesse paikadesse.

Aasta matkajat ja matkategelast valiti juba 21. korda.

22.-23. novembril Ida-Virumaal Alutaguse Puhke- ja Spordikeskuses toimunud 47. matkajuhtide ja matkajate kokkutulekul osales ligi 100 matkajuhti ja matkahuvilist.

Kokkutulekul kõneles Astrid Kannel reisimisest, matkamisest ja töötamisest Ida-Ukrainas ja Krimmis; Tõnu Jürgenson Eestis matkamisest; Rene Valner viis kuulajad süstaga lõunaookeanile; Kertu Jukkum meenutas Kilimanjarol käiku; Khan-Tengrile tõusu meenutas Priit Joosu; Uhhuuduuri seiklustest Aafrikas andsid ülevaate Wend ja Taniil.

Pühapäeva hommikul kuulati autoga rändajate seiklustest ning nii Väino Laisaar (Tšukotka retk) kui Arno Pavel (Eestist villisega Vladivostokki) võitsid kuulajate südamed. Kõneldi ka tõsisematel teemadel ning arutleti, miks juhtub matkadel vahel õnnetusi ja kuidas neid tulevikus vältida.