Tegemist on reisiteemalise intervjuuga, räpparit küsitleb ajakirjanik Joy Marcus. Alguses ilmselt polnudki plaanis just Eestist juttu teha, aga kui ajakirjanik Baba Deelt küsis, et mis on kõige põnevam koht, kus ta kunagi käinud on, tuli vastus kiiresti — Eesti, mis siis veel! Meie väike kodumaa osutus nii põnevaks teemaks, et muust intervjuus enam juttu ei tehtagi.

Baba Dee reis Eestisse leidis aset aastal 2010. "Ma sain kohapeal kohe kuulsaks ja kõik tahtsid minuga pilti teha - ilmselt polnud nad mustanahalist inimest varem näinudki," kiitis mees.

Räppar tunnustab intervjuus Eestit heldelt, aga avaldab ka hämmeldust Eestis valitseva vaesuse üle. Nimelt arvab tema sõnul mustanahaline alati automaatselt, et riik, kus elavad valged inimesed, on tingimata arenenud ja rikas. Eestist räpparile sellist muljet küll ei jäänud. Pigem jäi silma suur vaesus ja räppar ei jõudnud ära imestada ka meie osavnäplust: "Eestlased parandavad ja paikavad asju nagu nigeerlased — selle asemel, et katkine ära visata ja sammud lähimasse kaubanduskeskusesse seada, nagu valged ju tavaliselt teevad."

Baba Dee leiab, et eestlasel on mustanahalise hing — sellega peab mees silmas, et eestlane pole mingi tavaline valge ülbik, vaid hoolib teistest inimestest ja alati aitab ning on sooja südamega. Baba arutleb, kas see tuleb vaesusest või ongi eestlane kord juba selline hea.

Räppar mainib ühes lõigus ära ka selle, et eestlastele meeldivad mustanahalised. Hiljem samas lõigus mainib ta, et just naistele väga meeldib mustanahalisi näha. Kui intervjueerija küsib, mis huvitavaid kohti mees Eestis külastas, vastab Baba, et seal polnudki eriti paiku, mida külastada. Ainukese sihtkohana mainib ta ühte klubi, kus ta käis.

Vahva igatahes, et üks nigeerlane kohalikus loetuimas ajalehes meist nii toredasti räägib, eks ole!

Vaata ka videot — tegemist on Baba Dee hitiga “Go Down”.

Allikas: punchng.com