Perega looduses

Soe ja mänguline heatujukanal. Haarab endas kõiki tegevusi mida värskes õhus ette võtta saab. Kalapüük, tuletegemine, kokkamine, marja- ja seenekorjeretked. Ning seda kõike koos perega. Ühtviisi nii meelelahutuslik kui ka hariv. Põhirõhk ongi pandud sisule ning mõnusale äraolemisele, mitte niiväga montaažile ja kaameratööle.

Maiu Takes a Hike

Valdavalt inglisekeelne kanal avab vaatajatele kaunid looduvaated ja matkarajad nii Eestimaal kui kaugemalgi. Sõbralikutl ja reipalt üles võetud.

Aga Maiu ainult ei näita, vaid ka õpetab. Näiteks kuidas teha lõkkeääres leiba, püstitada varjualune, nipid matkal paremaks hakkamasaamiseks ning muud vajalikku.

Muuhulgas ka üldhuvitavat dokumentalistikat näiteks talvisest kalapüügist. Ja harivad eksperimendid — näiteks kuidas 24 tundi looduses vastu pidada kui su ainsaks stardivarustuseks on nuga.

Easy Outdoors

Kõige kaunima pildikeelega looduskanal siinpool sood. Ühelt poolt jagab praktilisi nõuandeid looduses hakkama saamiseks — näiteks kuidas pabertopsis vett keeta, kartuliga nuga puhastada või plekkpurgist priimus valmistada. Teisalt viib vaatajad rännakule lummavalt kaunitesse paikadesse kesk Eestimaa loodust. Testitakse ka erinevat matkavarustust ning valmistatakse lõkkel hõrgutavaid roogasid. Ehk kanal gurmaanile — nii video kui toidugurmaanile.

Metaloodus

Üks mees, üks kaamera ja loodus — valdavalt videopäeviku stiilis kanal. Mõnusalt ja rahulikult üles võetud kaadrid: lumistest rabadest, sammeldunud metsaalustest, peegelsiledatest järvedest ja kiirevoolulistest jõgedest — kõigest, mida Eestimaine loodus meile pakub. Kõik väga kenasti kokkumonteeritud ning rikastatud filosoofiliste mõtisklustega.

MATKaTV

Peamiselt matkatarvete tutvustamisele ning katsetamisele keskendunud kanal. Väga kasulik, kui pead plaani oma matkavarustust uuendada kuid ei tea ise kah päris täpselt mida vajad.

Samas ka informatiivsed ülevaated matkajate kokkutulekutest ja konverentsidest ning olulisematest matkaspordi üritustest.

Wildlife Estonia

Humoorikas kanal hakkamasaamisest looduses. Näiteks proovitakse süüa legendaarset haisukala Surströmmingut, testitakse kalipsosi, paugutatakse lasketiirus ja tuntakse muul moel elust mõnu. Näiteks erinevaid 24 tunni toidupakke testides. Ning väga palju kalapüügi videosid erinevatest püügikohtadest ja tehnikas.

Kaitseliit — Üleelamine

Kõige usaldusväärsem ja objektiivsem teave kõiksugustest metsa- ja üleelamistarkustest on just sellel kanalil. Oma ala eksperdid näitavad kuidas tulepulgaga tuld teha, lõket süüdata, telkmantlit püstitada või miks mitte ka näiteks plekist vilet valmistada. Palju kasuliku vaatamist nii alles algajale kui juba kogenud loodusesõbrale.

Riigimets

Riigimetsa majandamise keskuse oma Youtube kanal. Kraam, mida hobivideograafide kanalitelt naljalt ei leia. Tahad teada mida teeb mäger loomaaias, siis kui ta arvab, et keegi teda ei vaata — riigimetsa Youtube kanalilt näed. Reaalajas! Samamoodi saab jälgida Saaremaa hirvede toimetusi või muidu silmale tabamatut kalade seiklusrikast elu. Selle kanali peamised staarid ongi kõiksugused linnu ja loomariigi esindajad.