Suve juurde kuuluvad alati ka muusikasündmused. See suvi on eriti kirju, valikus on laulupidu, hard rock laager, butiikfestival ja kõik, mis sinna vahele jääb. Ka toimumiskohad on seinast seina - valida võid kas ranna, metsa või keskaegse linnuse.

1. Festival "Juu Jääb", 28.06.2017 - 01.07.2017 Muhumaal
uu Jääb on Eesti üks pikema traditsiooniga eksklusiivne ja rahvusvaheline muusikafestival. Muhu saarel ja Saaremaal iidsete puude, kiviaedade ja rookatuste loodud sünergias esinevad maailmatasemel muusikud. Artistide kontserdikavad liiguvad džässi, world music ja elektroonilise muusika stiilide vahel.

2. Seto Folk - "Metsa poole", 16.06.2017 - 18.06.2017

Seto Folk on festival, kus muusika ja looduse koosmõjust sünnivad elamused ja tärkab inspiratsioon. See on festival, mis toob kokku matka- ja muusikahuvilised üle Eesti ja avardab lavakultuuri piire. See on festival, kus laadaplatsil müüvad meistrid kohalikku käsitööd, süüa saab tõelist seto toitu, juua koduõlut ning kogeda seto külalislahkust.See on festival, kus külapeo vaimus on avatud tõeline seto kirmaseplats, mis laseb igal hetkel suurest melust puhata ja nautida rõõmsat seltskonda, head muusikat ja kaunist loodust. Selle aasta festivali teema on "Metsa poole".

3. XXV Viljandi Pärimusmuusika Festival, 27.07.2017 - 30.07.2017
Viljandi lossimägedes ja erinevates paikades üle linna. Põnevad välisesinejad, parimad eesti pärimusmuusikakollektiivid, Roheline lava, käsitööhoov, regilaulupesa ja õpitubade programm igale maitsele, on vaid osa toimuvast. Seekordse festivaliteema "Uut ja vana" märgib suuri kontraste aga ka muutusi, mis meid edasi viivad. "Uut ja vana" tähendab võistlusmomenti ja ületrumpamist, mis köidab osalejaid ning pakub esinejatele närvikõdi. Nauditav on kuulata muusikat, milles on midagi vana ja tuttavlikku aga ka uut ja huvitavat, salapärast ja liikuma panevat.

4. Leigo Järvemuusika Festival, 04.08.2017 - 05.08.2017
Leigo Järvemuusika Festival on hea näide sellest, et klassikalist muusikat ei pea kuulama ainult sirge seljaga saalis istudes, vaid võib nautida ka vabas õhus tekil pikutades. Leigol naudivad klassikalist muusikat ka need, kes seda igapäevaselt ei kuula, festivali põhieesmärk on klassikalise muusika populariseerimine. Leigo on unikaalne festival terves Euroopas, kus kus esineja ja ümbritsev loodus koos elava tulega loovad täiesti uue emotsionaalse keskkonna ning kauni looduse ja sisuka muusika liit pakuvad ainulaadseid ja kestvaid elamusi. 2017. aastal tähistab festival 20. juubeliaastat.

Leigo Järvemuusika

5. Haapsalu Tšaikovski Festival 2017 Tšaikovski romansid, aariad ja duetid, 30.06.2017 - 30.06.2017

Tšaikovski romansid, aariad ja duetid Novaja Opera solistid ja Dmitri Sibirtsev (klaver) Meie õnneks tutvustavad Novaja Opera suurepärased lauljad oma kõrgetasemelist vokaalkunsti Haapsalu Tšaikovski festivalil enam kui vaid ooperi „Jolanta“ kontsertettekandes. Teatridirektorist pianist Dmitri Sibirtsev esitab koos Novaja Opera solistidega aariaid ja duette vene ooperitest Haapsalu ajaloolise Wiedemanni (tänane Läänemaa ühisgümnaasium) gümnaasiumi aulas, kus atmosfäär toetab täiuslikult kontserdi sisu.

6. XII noorte laulu- ja tantsupidu ''Mina jään'', 30.06.2017 - 02.07.2017
Seekordne suvine laulu- ja tantsupidu on täis nooruse indu, sest laulupeol teevad oma dirigendidebüüdi 14 noort dirigenti ning lavale astuvad ligi 40 tuhat vabana sündinud noort. Laulupeo kontserdil kõlavad armastatud laulude “Ta lendab mesipuu poole” ja “Mu isamaa on minu arm” kõrval päris uute heliteostena näiteks Kadri Voorandi, Eeva Talsi ja Mari Jürjensi ning laulupeo ühe idee autori, Rasmus Puuri helilooming. “Selle noortepeo väärtuskoodis on peidus põlvkondade pide. Juured ei kinnitu mulda iseenesest. Südametuli sünnib üheskoos hoides ning saab väe ühendkooride lõppakordina kõlavas Rein Rannapi ja Lydia Koidula teoses „Eesti muld ja Eesti süda”,” ütleb XII noortepeo eestvedaja Aet Maatee. Kalevi keskstaadionil toimuv tantsupidu on inspireeritud Koidu ja Hämariku muistendist. Tantsijaid saadab elav muusika ning lavale ilmuvad noored peategelased – Koit ja Hämarik, kes teevad Vanaisa rollis Ivo Linna kõrval lavadebüüdi ning esitavad koos tantsupeoks kirjutatud uudisloomingut. Noorte laulupeo peadirigendiks on Heli Jürgenson, tantsupeo pealavastajaks on Margus Toomla. XII noorte laulu- ja tantsupidu „Mina jään“ toimub Tallinnas lauluväljakul ja Kalevi staadionil 30. juunist kuni 2. juulini. NB: Pidu on vabas õhus, piletid võivad tantsupeole enne etendust otsa lõppeda. XII noorte laulu- ja tantsupeo etenduste ja kontserdite ajakava: R, 30. juunil, kell 19:00 tantsupeo I etendus Kalevi staadionil L, 1. juulil, kell 13:00 tantsupeo II etendus Kalevi staadionil L, 1. juulil, kell 15:00 rahvamuusikapidu Kalevi staadioni lähistel L, 1. juulil, kell 19:00 Tantsupeo III etendus Kalevi staadionil P, 2. juulil, kell 9:30 Rongkäik P, 2. juulil, kell 14:00 Laulupidu Tallinna lauluväljakul

"Meri muigab teitele vasta!" - Kihnu suelavastus koos Linnateatri näitlejate ja kohalikega.

7. Kihnu Mere Pidu, 07.07.2017 - 09.07.2017
Festival lähtub vanast heast Kaluritepäeva traditsioonist, kuid hõlmab laiemalt kõike, mis Kihnu elu-olu puudutab. Kihnu folkloor, käsitöö ja kombestik kanti 2003. aastal UNESCO pärimuskultuuri meistriteoste nimekirja, Kihnu Mere Pidu on saare suurim üritus, kus tutvustatakse kõike seda ka väljastpoolt tulijatele. Peo raames toimub: käsitöö ja rahvusliku toidu laat ja -õpitoad, Kihnu pillilaste ja külaliste kontserdid, mitmed võistlused lastele, kaluritele ja spordihuvilistele, õhtused kontserdid ja tantsupeod.

Allikas: puhkaeestis.ee