1. Jäätisekohvik
Vabriku 10 (avafotol)

Isegi külma ilmaga ülipopulaarne jäätiseaken avaneb taas!
“Menüüs püüdsime lähtuda sellest, mis eelmistel aastatel populaarsemad jäätised on olnud ja mõne klassiku uuesti letti tuua,” ütles pühapäeval taas jäätisemeistriks kehastuv fotokunstnik Kristiina Hansen. “Samas on meie jaoks alati oluline katsetamise moment ja see, et valikus oleks ka ootamatuid uusi maitseid neile, kes Kalamaja päevade kohvikutesse just midagi huvitavat otsima tulevad.”
Lisaks lubab Kristiina, et meie menüü on pikem kui kunagi varem ja vegan-jäätiseid on menüüs lausa kaks!
Jäätisepuudust ei tohiks tekkida ka siis, kui pühapäev selle aasta kõige palavamaks päevaks peaks osutuma.

Loe rohkem SIIT!

2. ArtDepoo kohvik-galerii
Jahu 12

Pranstusmaa kuningas Louis XIV lubas kunagi Versaille' lossi oma õhtusöökidele publiku – sõid küll ainult nemad kuningannaga, rahvas sai seda aga viisakalt distanstilt vesistades pealt vaadata.
ArtDepoo kohvik-galeriis on toidulauad peaaegu sama rikkalikud, kohvikupidajad on ka ilusad ja mõned neist on isegi kuulsad ning neil on sama ilusad ehted ja riided kui kuningapaaril – ainult et seda kõike ei pea võre tagant pealt vaatama!
Astuge hoovi, nautige toitu ja reisifoto näitust, imetlega ja ehtige ennast ÖÖVÖÖ by Kersti Heinloo peaehetega! Kui vanust pole veel nii palju, et see kõik tore tunduks, siis kiikuge ja mängige liivakastis.
Oodata on spontaanseid etteasteid muusikutelt!
Kalamaja päevade staažikas hoovikohvik ei valmista kindlasti pettumust ka sel aastal!

Loe rohkem SIIT!

ArtDepoo kohvik-galerii on lisaks toiduvalikule ja mänguväljakule silma jäänud ka oma iga-aastase reisifotonäitusega.
ÖÖVÖÖ by Kersti Heinloo

3. Kuu Ruum

Volta 30

Stuudio Kuu Ruumi, kus iganädalaselt toimuvad joogatunnid ja teeõhtud kasvab Kalamaja päevade ajaks suuremaks - sinna kolib kohvik ja boho-bazaar!
Menüüsse on lubatud imemaitsvat taimset toitu: musta leiva sandwitch, läätsesupp, apelisini-kakako toorkook, porgandikook, kookospiima-kirssikook ja toorjuustukook.
Bazaaril müügil nii originaallooming, kui ka disainerite endi kappidest pärit palad.
Kohal on Ehtekass, KristalliAed, Nymf Moestuudio, Endless Goddess Design, Rändaja, Urban Yogini, Kuu Ruum, Candelina Style.
Mine pikuta patjadel ja pühapäevita mõnuga!

Loe rohkem SIIT!

Volta 30 asub armas Kuu Ruumi stuudio, kus iganädalaselt toimuvad joogatunnid ja teeõhtud! Kalamaja päevadel kolib sinna aga kohvik ja boho-bazaar!


4. Bake Away
Noole tänaval
Noole tänaval avab teist aastat kohviku vegan Tuulike Sosi, kelle kohviku Bake Away menüü arvestab taimetoitlastega. Sosi sõber on aga omnivoor, kes küpsetab pannkooke ja vahvleid neile, kel pole menüüpiiranguid. „Kohviku külastajate arvu on raske prognoosida, aga oleme valmis umbes sajale inimesele süüa tegema,” ütleb Tuulike.

5. Augusti õu

Kopli 24

Ka juba mitmendat korda taaskord külalistele oma hoovi - kohaliku kuumima poisi Kalamaja Augusti õues astub katusekontserdil üles ansambel Kruuv, süüa teeb SLAPSLOP, kes pakub korralikult tulist ja autentset India kikerherne karrit ja Tai rohelist kanakarrit, kõigi jäätisesõprade rõõmuks on kohal ka Hää Kraam käsitööjäätiste butiik!
Hoov on laste- ja loomasõbralik.

6. Jaak Juske ajalookohvik
Kalevi 18
Varem Soo tänavas kohvikupidamises osalenud ajaloolane Jaak Juske on seekord kampa löönud Kalevi tänava majarahvaga.
Üleval on näitus Kalamaja vanadest fotodest ja Juske on ise kohal, et rääkida kohapeal lugusid Kalamaja ajaloost.

Jaak Juske on kampa löönud seltskonnaga Kalevi tänaval ja räägib hoovikohvikus Kalamaja ajaloost, üleval on ka fotonäitus asumi varasemast elust.

7. Malmi hoovikohvik
Malmi 3/1
Peaaegu kogu majarahva ühiskohvik toob kokku näitleja Janek Joosti, kes küpsetab ise värske musta leiva, ning kirjanik Helen Eelranna, kes on ramaanide kõrval ka tegelikult ühe kokaraamatu autor – see kokku tõotab tulla väga lõbus ja värvikas - ning kindlasti ka maitsev - hoov.

“Tuleb kindlasti üks hea tuline supp ja üks naaber on lubanud tuua soojad praeräimed,” lubab kohviku üks kokkadest-korraldajatest Laura Lind.
Vihmasabina korral väravat kinni ei panda, siis see on õnnelik maja ühe avara kangialusega, mis kohviku vajadusel oma varju võtab.

Leib