1. Keskkonnamuutus toob uue pilgu

Kõige lihtsam viis elule uue ja värskema pilguga vaadata on korraks end kõigest välja lülitada. Selleks sobib ideaalselt pikem nädalavahetus kusagil “mujal”. Selle asemel, et broneerida luksuslik spaakülastus Eestis, investeeri see rahasumma hoopis lennupiletisse ja sõida välismaale. Itaalia inimesed on teadagi avatumad kui eestlased, nendest lausa õhkab romantilisust ja armastust. Miks siis mitte seda soojust endasse ahmida?

Loomulikult on ka kodumaisel spaapuhkusel oma võlu ning näiteks Narva-Jõesuu pikast liivaribast ei ole Eestimaal vist tõesti midagi ilusamat. Aga sellest juba ehk mõni teine kord.

2. Poodlejate paradiis

Isegi kui sul suuremat rahakulutamist plaanis ei ole, on Milano kindlasti üheks poodlejate paradiisiks. Kes siis kurikuulsast Quadrilatero d’Orost kuulnud ei oleks, eks? Disainimaailma suurnimede butiikidele leiab vaheldust ka alternatiivsema maitsega inimene. Näiteks võib sammud seada Brerasse, corso di Porta Ticinese’sse, corso Vercelli’sse või Isola piirkonda.

3. Fantastiline toidukultuur

Ilmselt ei kõla see kellelgi uudisena, aga ilmselt keegi ei lahku Itaaliast meeldiva ja meeldejääva toidukogemuseta. Omalt poolt soovitan kindlasti lähtuda ajatust tõest - toit on maitsev seal, kus ka kohalikud söövad. Ära lähtu toidukoha valimisel sellest, kus on kõige puhtamad nõud ja kõige piinlikumalt pestud aknad. Küsi nõu kohalikelt ja kõnni nende sammude järgi.Soovitan Latteria San Marcot (edu vaba koha leidmisel!) ja Mangiari di Stradast, kus tõeliselt maitsvat toitu nautida saab.

4. Võrratu turukultuur

Kui tahad sellist turukogemust nagu filmis, siis ärka oma Milano nädalavahetuse laupäevahommikul vara ja sea sammud Mercato Papiniano’le. Unusta eestlaslik häbelikkus, suhtle ja kauple kohalikega ning (maitse)elamus on kindlasti garanteeritud.

5. EXPO ehk maailmanäitus

Alates esimesest EXPOst on seda peetud sündmuseks, kus esitletakse inimkonna parimaid saavutusi, jagatakse inspiratsiooni ja tutvustatakse oma kultuuri-, haridus- ja teadussaavutusi. Sel aastal on see suursugune maailmanäitus Milanos. Aga kiirusta, sest EXPO ei kesta igavesti.

Ja nüüd ruttu piletit broneerima! :)