5. Bogota, Kolumbia

Kolumbia südames asuv Bogota toodab maailma parimat kohvi ja kasvatab maailma kauneimaid lilli, mistõttu nii vabatahtliku töö, äri kui lihtsalt puhkus meelitavad sinna igal aastal sadu tuhandeid turiste.
Ent ei maksa unustada, et see on üks ohtlikumaid linnu lääne turistile.
Kurikuulus Escobari ajastu on ammu möödas, ent terrorism ja narkokuriteod pole kuhugi päriselt ära kadunud.
Eriti lihtsateks sihtmärkideks peetakse Ameerika turiste, aga kust nad siis lõpuks ikkagi nii täpselt teavad, kust üksik kahvatu inimene pärit on? Inimröövide arv on ikka veel murettekitavalt kõrge - ehkki selget langustrendi näitav.

4. Mexico City, Mehhiko
Mehhiko on põnev ja päikeseline maa ning paljudel on sinan reisides kavatsus rannast kaugemale jõuda. Mexico City on põnev ja värvikas paik, ent kahjuks mitte kuigi ohutu. Vargused ja rünnakud välismaalste vastu on pigem igapäevane asi kui erand. Ja paraku on ette tulnud ka inimrööve.
Vägivallalaine riigis on viimastel aastatel olnud nii suur, et üksi reisivatel naistel ei soovitata ühistransporti - eriti busse - üldse kasutada.

3. Lima, Peruu
Machu Picchut on peaaegu võimatu külastada Limas käimata, kus asub suur rahvusvaheline lennujaam.
Lima on täis ohte turisti jaoks, alustades kasvõi taksondusest, mida pole kontrolli alla saadud. Libataksod, mis reisija tema sihtkoha asemel kõrvalisse pimedasse tänavasse viivad, on paraku liiga palju.
Pimedas välja minna pole aga üldse hea möte.

2. New Delhi, India
Ei vaja vist pikemat selgitust, kohutavad grupivägistamise ja surnuks peksmiste lood on uudistest veel kõigil meeles. Välisministeeriumite tasemel on hoiatatud seksuaalsete rünnakute ohu eest New Dehlis ja üksikul naisel ei ole tark sinna linna minna.

1. Jakarta, Indoneesia
Populaarne koht pikemate Indoneesia reiside alustamiseks, pole see islamilinn kahjuks nii vaga, kui koraan tahaks. Terrorismioht on kõrge ning inimröövid pole midagi ennekuulmatut.
Lisaks inimestele kujutab seal endast ohtu ka loodus - kusagil mujal ei ründa tsunaamid ja maavärinad nii ottamatult.