Paljudest neist on Reisijuht.ee juba kirjutanud. Oma reisiplaanidesse maksab teha parandusi, kui need uued olulised objektid vananenud reisi-info tõttu välja on jäänud. Need kohad saavad tuntuks ja käiduks ilmselt aastakümneteks või isegi sajanditeks.


Tegelikult juba möödunud aasta 4. novembril avas uksed New Yorgi ja läänepoolkera kõrgeim pilvelõhkuja One World Trade Center, mis ehitati kunagiste hävinud kaksiktornide krundile. Ehkki kohe kõrvalisi majja ei lastud on oodata 2015. aastal selle vaateplatvormi avamist.

One World Trade Centeril on 104 korrust ja see on 541 meetrit kõrge, kui arvetsada ka torni otsas asuvat jäika masti. Pilvelõhkuja kõrgus on sümboolne - 541 meetrit annab kokku 1776 jalga, mis sümboliseerib Ameerika Ühenriikide iseseisvusaastat - 1776.

380 meetri kõrgusel asub kolmekorruseline vaateplatvorm, kuhu sõidab lift 60 sekundiga. Ülalolevas videos saab kaasa teha sõidu vaateplatvormile eelmise aasta lõpus, ehituse ajal.

Hiiglaslik "pildiraam" Dubais on 150 meetrit kõrge ja 93 meetrit lai. See on ehitatud vaateplatvormina uue ja vana Dubai vahele. Pildiraami püstistest äärtest sõidavad üles klaasliftid, ülemises raamiosas kulgeb horisontaalne klaasgalerii. Vaadates vana osa poole, on 150 meetri kõrguselt näha Karama, Umm Huhrair, Bur Dubai ja Deira, teisel pool ehk uues osas troonib Burj Khalifa rekordiliselt kõrge pilvelõhkuja ning purjekujuline maamärk - seitsmetärnihotell Burj Al Arab.

Raam avatakse detsembris 2015.

Kui muidu on muuseumid ikka mineviku meenutamiseks ehitatud, siis see uus ehitis tahab läbi teadussaavutuste näidata meile tulevikku. Tulevikumuuseumi hoonesse saavad teadustoad, isetegemise laborid, näitused ja laborid külastajatele.

Katusel asuvad tiivakujulised elemendid on tegelikult päikesepaneelide alused, mis liiguvad nii, et paneelid saaksid igal ajal maksimaalselt elektrit toota.

Muuseum avatakse selle aasta lõpus.

Esimene Hiina kõrgtehnoloogiline teemapark iseloomustab selle riigi kiiret tõusu tehnikamaailmas: pole eriti palju tootegruppe, mida veel Hiinas ei toodeta. Kõik Euroopa ja Ameerika vidinad kipuvad olema kokku pandud Hiinas, kus aina enam tehakse ka ise kõrgetasemelist teadusarendust. See tähendab, et oma noorsugu tuleb harida. Moodsa meelelahutusega seda tehaksegi. 15 interaktiivset tsooni, 76 000 ruutmeetrit pinda, 5D- ja isegi 6D-teater teevad seal aja veetmise põnevaks. "Igaviku passaaž" asub 35 km kaugusel linnasüdamest ja on osa Pekingi Outlets World´i kompleksist.

Euroopa kõige ohtlikuimaks tembeldatud ja sellepärast suletuna seisnud kaljurada Hispaanias sai lõpuks eurorahade toel suure rahasüsti ning avati 28. märtsile turistidele. Kohati vaid püstloodis kaljudest välja turritavate metall-lattidega rajal hukkus aastatel 1999-2000 neli matkajat.

2011. aastal otsustasid Andaluusia valitsus ja Malaga linnavalitsus, et jagavad raja taastamise kulusid, mis olid kokku 5 miljonit eurot. Tööd kestsid üle aasta.

1,2-kilomeetrine rada ehitati alguses selleks, et tagada tööliste ja ehitajate ligipääs Guadalhorce´i tammile. Kuninglik nimetus tekkis seoses sellega, et tammi õnnistas 1921. aastal sisse kuningas Alfonso XIII. Tema lapselaps Felipe VI on palutud matkarada avama.

Praegugi on matkarajale minevate inimeste arv piiratud seoses turvalisusega rajal olevatel sildadel.