Söö aeglaselt

Tean, et selle punkti juures pean ma ka iseennast parandama. Suurem osa mu lõunaid möödub arvuti taga ühe käega artiklit toksides ja teisega kahvli abil toitu sisse toppides. Pole just eriti tervislik ega ilmselt ka normaalne. Me peaksime tõesti võtma aega, et süüa. Seda nii hommikul, lõunal kui ka õhtul. Üks hästi alustatud hommik koos korraliku kõhutäiega, sõpradega veedetud lõunapaus ja õhtusöök kallimaga muudavad argipäeva palju meeldivamaks. Katsuge leida oma päevast minimaalselt see poolteist tundi, mis nende kolme söögikorra vahel ära jaotada.

Joo, kuid pea piiri

Iga nädalavahetus ei ole vaja end viinast segi kaanida ja “mehetegusid” tegema minna. Jah, ma üldistan, kuid olen veendunud, et Eesti joomiskultuur on paigast ära. Millegipärast ei jää klaasike veini pea alati klaasikeseks veiniks, vaid muutub pudeliks ja pits viina on isegi matustel kohustuslik. Mõtlemiskoht? Jah, minu arvates küll.

Perekond on ülimalt oluline

Eestlased on armastusavalduste jagamisega kitsid. Jah, arvan ka isegi, et ameeriklase kombel iga asja peale “I love it!” karjuda on kergelt öeldes kentsakas, kuid samas tean, et maailmas ei ole tegelikult mitte midagi olulisemat, kui perekond. Olgu su perekonnaks kes tahes - sõbrad, ema-isa-
õde-vend või hoopiski kassid-koerad, tuleta neile (ja ka endale) aeg-ajalt ikka meelde, kui tähtsad nad sinu jaoks on.

Õpi päev korraga elama

Milline jälg jääks sinust maha, kui sind enam homme ei oleks? Kas elad pigem tulevikus või oskad igast päevast rõõmu tunda? Milline oli sinu tänane heategu? Arvan, et eestlased peaksid kohe kindlasti omandama oskuse end vahel kõigest välja lülitada, üks suur hingetõmme teha ja keskenduda sellele hetkele, kus nad parasjagu on. Iga päev on üks ilus kingitus, mida me kunagi uuesti läbi elada ei saa.

Kanna enda eest hoolt

Siin ei mõtle ma ainult välimust, mis on pelgalt meie peamine kiht. Vabandan juba ette kõikide padupatriootide ees, et üldse sellise teema tõstatan, kuid usun, et üks põhjus, miks eestlannad ka sageli väljamaa meeste poole vaatavad, on nende oskus enda eest hoolt kanda. Just enda sisemise poole - hinge - eest. Nad on õnnelikud, kiirgavad soojust ja armastust ning see on märk sellest, et nende keha ja vaimuga on kõik kenasti jonksus. Seega kutsun üles kõiki enda eest hoolitsema - õnnelik inimene on ilus inimene.