Ükskõik, kas otsid eraldatud liivariba, kus lõõgastuda või elust pulbitsevat randa pisikeseks päevaseks peoks, lisa need rannad nimekirja, mille hulgast valida. Bora Borast Walesini – sinu ees on 25 maailma parimat randa.

Matira, Bora Bora, Prantsuse Polüneesia

Bora Bora on täpselt see, mida ühelt Vaikse ookeani lõunarannalt oodata – sinised laguunid, rahulik vesi, palmid, delfiinid ning selja taga vulkaanid.


Karekare asub küll vaid 20 miili kaugusel Aucklandist, kuid sisaldab hulgaliselt looduslikke imesid – mõtle laguunidele ja jalutuskäigule Waitakere’i looduspargi vulkaanilistel kaljudel.

Karekare, Uus-Meremaa

Erinevalt stiilisetest Cannes, Nice’i ja Saint-Tropez randadest on L’espiguette looduslikult kaunis ja kuus miili pikk, andes hea võimaluse leida endale mõnus ja vaikne piirkond. Pelgalt 40minutilise autosõidu kaugusel Montpellier’st, Aigues-Mortes linnale üsna lähedal.

Espiguette, Prantsusmaa

Bocas del Toro on tõeline paradiis, pakkudes mõnusat puhkusekeskkonda võrreldes alati kiirustava Panama Cityga. Kariibi provintsi ranniku väikesel saarel paikneva piirkonna olulisim linn kannab sama nime ning asub vaid lühikese lennureisi kaugusel Panama City Allbroo lennujaamast. Kokku on saarestikus üheksa saart ning paadiga nende vahel liigeldes saad endale korraldada mõnusa päevareisi.

Panama

Brasiilia pikk rannik on täis imelisi randu, teiste hulgas leiad sealt ka Búziose, mis asub Riost 105 miili kaugusel. Tegemist on ideaalse paigaga, kus lõõgastuda. Külasta üht 23st kohalikust rannast, naudi väikeseid rannahotelle ja stiilseid restorane.

Buzios

Kas lebada tekil või mängida liivas – valik on sinu, Kaplinna rannas on ruumi kõige jaoks. Elust kihav rand, palju kive ja muid looduslikke vorme asub kolmandas Cliftoni rannas. Kuid on veel hulgaliselt teisigi Cliftoni nime kandvaid randu.

Üks valgema liiva ja türkiissinisema veega randu maailmas on Varadero, mis asub Havannast ja selle ööelust 140 km kaugusel kirdes.

Varadero, Kuuba

Sellel rannal, mida kohalikud kutsuvad Non Nuoc, saad tõesti mõnusalt lõõgastuda. Päevasel ajal inimtühi, selge vee ja imepäraste vaadetega Lõuna-Hiina merele.

Danang

Üks omapärasemaid randu Põhja-Kalifornia randade nimekirjas. Kunagine avalik prügimägi on nüüd kaunis looduspark, mida kaunistavad värvilised kivid.

Fort Bragg

Päikesesse uppuv Es Cavallet, kus riiete kandmine pole mitte kohustus, vaid võimalus, tõestab, et Ibiza ei tähenda ainult suuri rahvahulki ja pidusid. Seal saad nautida massaaži või lesimist rannatooli ning imetleda saare looduse ilu.

Es Cavallet, Ibiza

Hawaii rannad on täiesti erilised, selliseid ei leidu kusagil mujal. Ning Hanalei pole selles suhtes erand. Lai ja peaaegu alati inimtühi, surfarite taustal saad imetleda Napali rannakaljusid – see moodustab imekauni vaatepildi.

Hanalei

Hoia Mykonose saare pidutsevatest randadest eemale ning suundu selle asemel kohaliku liinibussiga hoopis kuldse liivaga Elia randa. Egeuse merega ei suuda võistelda miski, eriti veel siis, kui sul on käeulatuses maitsev kokteil või taldrik värske kalaga – neid saad oma lamamistooli juurde tellida rannabaaridest ja –restoranidest.

Elia

Punta del Este on üks parimatest paikadest, kuhu jõudmist päikeseotsijad võivad ihata. Samuti on seal vaimustavad majutusvõimalused.

uruguay

Ipanema on välja teeninud popkultuuri sihtkoha nimetuse. Trendikas koht pakub imelisi vaateid Rion mägedele, häid restorane, baare ja kauplusi.

Ipanema

Kui oled Trevi purskkaevust isu täis saanud, suundu rahulikule Il Buco rannale, mis asub Rooma Fiumicino lennujaamast lõunas.

Itaalia

Coronado saarel asuvast Imperiali rannast välja ulatuv San Diego's Silver Strand State on suurepärane koht veetmaks vaiksemaid päevi eemal turistide voolust. Otsi rannal hõbedasi toekarpe või sulista soojas vees.

San Diego

2016. aastal väga populaarne sihtkoht. Palju kauplusi, kontorihooneid, restorane, baare ja liivarandu, mis kulgevad põhjas asuvast vanast sadamast lõunasse Jaffa suunas.

Tel Aviv

Dune’i rand asub Itaalias Versilia Rivieras, lühikese sõidu kaugusel Torre del Lago linnast. Rand pakub päikesevarje, rannahurtsikuid, süüa ja juua, aga ka võrkpalli ja suvekuudel ka pidusid.

del Paine

Kuigi on teadmata, miks laht sellist nime kannab, saab selle kaldal asuvas Yorkshire’i külas ja rannas veeta täiusliku päeva või nädalavahetuse, sest kaljud on imelised ning mõõn pakub suurepärast võimalust fotografeerimiseks.

Robin Hoods Bay

Allikas: businessinsider.com