Enne viimset päeva peaks legendi järgi saabuma aga Fimbulvetr, talvede talv. See tähendab kolme külma talve, mille vahele suve ei jäägi.

Viikingite maailmalõpu on ära kasutanud Yorkis asuv Jorviki viikingikeskus, mis korraldab viikingifestivale ja selleaastane on sattunud just ennustatava maailmalõpu päevale. Kuna lõppu ennustab sarvehüüd, siis loomulikult kavatsetakse ka festivali eel sarvepuhujaga ehedat viimsepäevatunnet tekitada.

"Ragnarök on viikingite mütoloogias oluline hetk," ütleb Jorviki viikingifestivali korraldaja Danielle Daglan festivali kodulehel, "siis surevad kõik jumalad ja seda hetke ei saa alahinnata."

Daglani sõnul võib hea tahtmise korral leida juba mitmeid märke kinnitamas vana legendi: praeguse talve jäise polaarõhu kandumine kaugele lõunasse, samuti "kõikide piiride kadumine", mis festivali korraldaja sõnul on ju Internet, mis aitab piirideta ühendust võtta ükskõik kellega maailmas.

Legendi järgi tapetakse jumal Odin Fenriri hundi poolt ja ka teised jumalad hukkuvad. Algavad maavärinad, meri aurustub tules, maa ja taevas mürgitatakse. Siis aga sünnib kogu maailm jälle uuesti.

Festivali ajal õpetatakse Yorki inimesi ja külalisi toime tulema olukorraga, kui tõesti midagi maailmalõpu taolist võib saabuda: kuidas urbaniseerunud ja mugavustega harjunud inimesed hakkama saaksid tsivilisatsiooni hüvedeta. Täiskasvanutele õpetatakse jahipidamist, lastele viikingite võitluskunsti ja palju muud vajalikku.

30ndat korda toimuv Jorviki viikingifestival Yorkis kestab 15.-23. veebruarini. Enne viimse päeva saabumist söödetakse korraliku viikingieinega kõigil kõhud täis ja siis asutakse ootama, mida saatus järgmisena toob. Kas see on turundustrikk, järjekordne ajaloouurijate möödapanek või tõesti maailmalõpp, see selgub juba mõned tunnid rohkem kui 15 päeva pärast.