1. Levinumates hotellide broneeringusüsteemides jälgi reservatsioonide tühistamiskuupäevi. Vahel võivad vanad broneeringud uute pakkumiste valguses kahe silma vahele jääda ning kulukaks väljaminekuks kujuneda.

2. Korterit või tuba pikemalt üürides on võimalik saada korralikku allahindlust. Mõned puhkajatele mõeldud apartementide üürijad teevad soodustusi juba nädala pikkuse rendi korral.

3. Esita hinnapäring otse hotellile ja küsi allahindlust. Vahel võib see üllatavalt hästi toimida ning viia parajalt soodsama toa saamiseni.

4. Õpi teiste kogemustest! Küsi sõpradelt, tuttavatelt või kolleegidelt riikide kohta, mida plaanid varsti külastada. Neil võib oma reiside käigus olla kogunenud mitmeid kasulikke nõuandeid.

5. Võta nn MacGyveri teipi reisile kaasa, sest alati võib midagi katki minna või rebeneda, kuid teibi olemasolu võib säästa uute asjade ostmisest.

6. Panusta kvaliteedile! Osta alguses pigem kallim ja kvaliteetsem seljakott või reisivarustus, sest pidevalt katki minevate asjade uuendamine läheb kokkuvõttes rohkem maksma.

7. Ilm on hea? Telkimine võib raha kokku hoida ja muuta öömaja arvelt reisi soodsamaks. Pealegi on saadaval telke, mis ei võta eriliselt palju ruumi ning on suhteliselt kerge kaaluga.

8. Hullumeelse liiklusega kohtades ei tasu autot rentida, kui pole pikemaajalisi sõidukogemusi. Juba väikesest plekimõlkimisest võivad kujuneda nii aega kui raha kulutavad sündmused.

9. Hangi mitmepäevaseid ühistranspordipileteid, millega saab kehtivuse vältel piiramatult ringi liikuda.

10. Maailmas leidub piirkondi, kus on kasulikum suurtes kogustes riiete kaasa tassimise asemel hilpe kohapealt osta. Kagu-Aasia riikides nagu Tai, Kambodža ja Laos on riietel just selline hinnatase, et neid on säästlik sealt osta.