1. Turismiinfopunktides jagatakse sooduskuponge ja flaiereid, millega saab hinnaalandust erinevatelt atraktsioonidelt, toidukohtade menüüdest ja isegi ekskursioonidest.

2. Pudelivee asemel joo kraanivett või täida oma joogipudel avalikest veevõtukohtadest, kust kohalikud samuti vett ammutavad. Arenguriikides pole seda kindlasti soovitav teha, kuid palaval päeval Roomas on see suurepärane viis raha kokku hoidmiseks.

3. Rendi jalgratas või alusta väntamist juba Eestist! Jalgratas on ökonoomne, annab parajalt vajalikku füüsilist koormust ning pakub reisil paindlikkust.

4. Paljudes riikides on võimalik saada lahkumisel maksutagastust. Näiteks Singapuri lennujaamas on selleks eraldi elektrooniline automaat.

5. Paljudes linnades korraldatakse tasuta ekskursioone ja tuure, mida korraldavad kohalikud aktiivsed noored. Muuhulgas võib tasuta linnatuurile minna Sofias, Berliinis ja Pariisis. Uuri kindlasti ka teiste linnade kohta!

6. Reeglina asuvad odavamad söögikohad kesklinnast eemal.

7. Suveniiride pealt on võimalik raha kokku hoida, kui panustada võtmehoidjate, kruuside ja särkide asemel  kustumatute mälestuste ning fotodele.
Suveniiripood: tee parem pilti.

8. Otsi üles turud ja poed, kus käivad peamiselt kohalikud. Lisaks ehedamate elamuste nautimisele saab sedaviisi vältida turistide jaoks kunstlikult tõstetud hindu.

9. Kodustega hoia ühendust Skype´i, Facebooki või e-posti teel, et vältida kõrgeid sidetasusid teisest maailma otsast helistamisel.

10. Peida sularaha erinevatesse kohtadesse, näiteks rahavööle või sokisäärde. Kõrgema kuritegevuse tasemega või ohtlikumates piirkondades tasub kõrgendatud valvsus küllaga ära.