Neile, kellele meeldivad arhitektuurilised jalutuskäigud, on Barcelona linnavalitsus kokku pannud Ruta del Modernisme´i - modernismi teekonna. See on reisiplaan, mis viib su Domènech i Montaneri, Puig i Cadafalchi ja Antoni Gaudi Barcelonasse – need on kolm arhitekti, kes muutsid Barcelona modernismi pealinnaks.

La Pedrera.

Teekond annab võimaluse näha luksuslikke residentse, imelisi villasid, pühakodasid, mis on saanud linna sümboliks, tohutut haiglakompleksi, aga ka tagasihoidlikumaid ehitisi: apteeke, poode, laternaposte, pinke. Kokku on teekonnal 115 objekti, mis toovad välja linna modernistlikud juured.

Barceloneta on linna vanim ja populaarseim rand. Aastaid oli see nudistide rand, kuna jäi suurtest magistraalidest pisut eemale, kuid peale W hotelli avamist see enam nii pole. Hotell W on ranna lõpus nagu hiiglaslik puri püstitatud otse mere äärde.

Barceloneta rand ja hotell W.

Praegu on Barceloneta rand endiselt populaarne, sest on lähim rand linnasüdamele. Kuigi ilusatel päikeselistel päevadel kipub kaldariba olema ülerahvastatud, on see siiski hea koht, kui ei taha alustada reisi linnast eemal asuvate kaugemate randade äärde.

CaixaForum asub vanas tehasehoones Montjuici mäe jalamil. vahelduvad näitused on kõigest alates modernistlikust arhitektuurist maaliklassikani. Hiljuti loodi CaixaForumi ja Madridi Prado vahel väljapanekute vahetuse programm, Prado on aga üks maailma parimaid kunstimuuseume. Seega saavad külastajad tutvuda veelgi enam maailmatasemel näitustega. Sissepääs on tasuta aastaringselt ja asutust majandab omanik La Caixa, Hispaania suuruselt teine pank.

Turud nagu Mercat de la Barceloneta on parimad kohad Barcelona linna- ja seltsielu tundmaõppimiseks. Turuleminek tähendab mitte lihtsalt ostmaminekut, vaid sotsiaalvõrku, kus suheldakse naaruses elavate inimeste ja müüjatega. Siit leiab laia valikut värsket toodangut alates puuviljadest ja köögiviljadest, lihast ja kalast - viimast tuuakse aga otse sealsamas asuvast merest hommikul püütuna.

Tegemist on Barcelona ühe ilusaima kohaga, kus kohtab jalutavaid paarikesi, perekondi ja kõiki, kes tahavad põgeneda linnakärast. Pargis saab pidada sõpradega piknikku, mängida palli, lihtsalt lõdvestuda ja lamada murul, lugedes head raamatut. Sealsamas asub ka avatud WiFi võrk, tuleb vaid end sättida võimalikult "W" märgi lähedale, et paremas levis püsiks.

Kuigi Sagrada Familia on ilmselt kõige turistilikum koht Barcelonas, väärib Gaudi arhitektuuri meistriteos vaatamist. Sabatamine järjekorras ja kopsaka piletiraha maksmine sissesaamiseks pole vajalik, koht on piisavalt suursugune ka väljastpoolt.

Sagrada Familia.

Kuigi ehitus algas 1882. aastal, pole hoonet siiamaani valmis saadud. Oletatav valmimisaeg on 2026. aastal, Gaudi sajandal surma-aastal.

MACBA on Barceona kaasaegse kunsti muuseum ja kuigi ehitis ise on samuti vaatamist väärt, pakub selle esine plats vaatemängu kohalike rulatajate ja rulluisutrikitajate näol.

Suur mets Barcelonast mägedesse sõites meelitab nii kohalikke kui turiste. Matkarajad on tihti täis sörkijaid ja jalgrattureid, eriti nädalavahetustel. Samuti avanevad sealt head vaated Barcelonale. Loodusehuvilised saavad ka tutvuda Vahemere floora ja faunaga. Kui veab, võid näha isegi metssiga. Parim aeg külastada on tuulistel päevadel või pärast vihma. Siis on õhk karge ja pole uduvines.

9. Tee väljas trenni!

On palju võimalusi väljas trenni teha, ilma et peaks maksma jõusaalides või võimlates käimise eest. Barcelona rannas asub piisavalt välitreeningu vahendeid ja need kõik on tasuta. Rannas leidub isegi võrgpalliplatse koos võrguga.

Kohalikud kutsuvad seda Tšernobõli rannaks - liivatu kallas asub üsna industriaalsel maastikul. Samas pole see üldse mitte halb koht puhkuseks, sest on tunduvalt rahvavaesem kui Barceloneta ja ümbritsev arhitektuur on üsna omapärane. Piirkonna lõpus on ka väike rannaklubi, kuhu saab suveõhtuti pidutsema minna.

Kaheksa lavaga Forum suudab mahutada üle 100 000 inimese, seega kui Barcelonas on mõni suurem kontsert, siis tõenäoliselt toimub see just siin.