Siin on 10 soovitust, kuidas elada üle reis koos kaaslasega.

1. Ole paindlik, unusta pisiasjad

Pisiasju ei tasu üle tähtsustada. Hotell ei pruugi olla just see, mida tahtsid, lennud võivad hilineda või piletid kaotsi minna. Põhiline on aga see, et üheskoos ära näha Suur Kanjon või mõni muu märgiline koht.

2. Paki alati midagi näksimiseks kaasa

Kui inimene on näljane, muutub ta kurjaks. Enamus vaidlusi ja tülisid hakkavad pihta just siis, kui üks pooltest (või mõlemad) on näljased. Kerge eine teeb jälle tuju paremaks.

3. Mine kuhugi üksi

Kogu aeg ei pea paarid reisi jooksul koos olema. Kui üks magab hommikul kaua, teine aga läheb õhtul vara magama, võib mittekattuva aja üksi sisustada sel ajal kuskile välja minnes.

4. Leia kohapeal uusi sõpru

Tutvu kohalikega, siis ei pea kogu reisi jooksul vaid omavahel suhtlema — ükskord saavad ikka omavahelised jutud otsa. Uued tutvused aga värskendavad ka koos reisijate suhet.

5. Tehke eelarve

Kui selgub, et üks reisija kulutab rohkem kui teine, siis tasub sellest rääkida. Veel parem, kui enne reisi on juba mingi kulutuste eelarve kokku lepitud.

6. Maga piisavalt

Kuigi reisil tahaks teha ja näha võimalikult palju, on uni alati tähtsam. Mitu ööd väljas muudavad ka kõige sõbralikumad paarid lõpuks närviliseks ja pahuraks. Halvemal juhul jääb sellisel magamatusest vaevatud reisil ka haigeks.

7. Plaani pidage võrdselt, kahekesi koos

Kui mõlema hääled reisiplaanide tegemisel on arvesse võetud, siis hiljem tuleb lahkarvamusi vähem. Hea on enne minekut suuremad vaidlused ära vaielda, kui reisi jooksul hakata arveid klaarima.

8. Hoia sotsiaalvõrkudest eemale

Loomulikult satuvad enamik inimesi vaimustusse, kui leiavad puhkusel olles mõne tasuta WiFi leviala. Sellest hetkest on reisimise esialgne mõte kadunud — inimesed ei suhtle enam omavahel ja ei pööra ka tähelepanu reisisihtkohale, vaid hakkavad suhtlema nendega, kellega nad kodus niigi koos olid.

9. Kanna endaga kaasas veinipudeli avajat

Mis võiks olla parim, kui mõnes ilusas kohas omaette päikeseloojangut nautida veini ja kaaslase seltsis. See lahendab enamuse vahepeal tekkinud probleemidest.

10. Lõppude lõpuks — lõdvestu!

Sinu elu kodus läheb edasi, selle pärast pole vaja muretseda. Puhkus ongi selleks, et nendest igapäevastest asjadest korraks eemale saada. Mis siis, et koju jõudes on uued tähtajad käes ja tuleb hakata jälle tööd tegema. Puhkuse ajal puhka ja mahajäänud asjadele pole vaja mõelda.

Allikas: Huffington Post