Šeik Zayed Grand mošee. Ikoonilise tähendusega valge marmorist ehitis kõrgub otsekui vahimees üle pealinne ning tervitab sind, kui sõidad üle Musaffa, Maqta või Zayedi silla. Sissepääsu eest raha ei küsita, neli korda päevas toimuvad giidiga ekskursioonid. Eriti maagiline on see paik hämaruses.

Jaluta rannal. Üks ilusamaid randu on saare lõunarannikul asuv Bateen Beach. Palju liiva ja luiteid, köiega eraldatud istumiskohad, päevavarjude ja käterätikute rentimise võimalus juhuks, kui sa lihtsalt niisama liival lesida ja vees käia ei soovi. Perekeskne, mõnud jalutamis- ja suplemispaik. Ilusad vaated kaugusse uuelt Hudariyati sillalt.

Hotell Emirates Palace. Purskkaevud ja erinevad väljapanekud on seda väärt, et veeta hotellis paar tundi. Mehed peaksid kandma pikki pükse ning naised põlvi katvaid seelikuid-kleite.

Aerutamine. Proovi aerutamist Capital Dragoni meeskonnaga. Sõitjatega saad ühineda ning proovida, kas see on sulle sobilik spordiala, Abu Dhabi jahtklubi ees. Lõbu, sõbralik suhtlemine ja trenn on selle meeskonna moto, ja võid kindel olla, et kõike seda sulle ka pakutakse.

Saadiyati kultuuripiirkond. Seal toimub alati midagi. Nelja muuseumi, seal hulgas Abu Dhabi Louvre’i ja Guggenheimi kodupaik, etenduskunsti keskus – see on Araabia Ühendemiraatide kultuuriline süda. Külastuskeskus Manarat Saadiyat pakub kunstinäitusi, loenguid, erinevaid kultuurikavasid ja installatsioone. Näha saab ka 2010. aastal Shanghai World Expo jaoks püsitatud paviljoni. Igal sügisel peetakse keskuses Abu Dhabi kunstifestivali.

Kalaturg Mina sadamas. Mujal pole võimalik värskemaid mereande saada kui siit. Traditsioonilise araabia kalapaadid lahkuvad sadamast igal õhtul ning maabuvad varastel hommikutundidel värske saagiga. Kogu selle rikkuse vaatamise eest raha ei küsita. Elamuse pakuvad ka ikka ja alati kohal viibivad kassid, kes kalasaagist oma osa nõutavad. Kui soovid, võid turulettidelt osta ka puhastatud ja juba valmis küpsetatud kala ning mereande.

Külasta ostukeskusi. Olgugi, et need pole nii suured kui Dubais, on ka Abu Dhabis piisav valik ostukeskusi ja kaubamajasid. Hiljutine Al Wahda ostukeskuse laiendus on saare suurim, kuid Marina-nimeline, nagu nimigi ütleb, asub merele kõige lähemal. Pole oluline, milline aastaaeg parajasti käsil on – igal pool on kindlasti käimas mõni allahindlus.

Jaluta Corniche’il. Vaatamata käimasolevatele ümberehitustöödele, mis Abu Dhabis ei näi lõppevat, on see mõnus paik jalutamiseks – 10 kilomeetrit kõnni- ja jalgrattateid mereäärsel promenaadil. Lisaks palju ilusaid taimi. Palju restorane ja muid kaunite merevaadetega söögikohti.

Külasta Yasi saarel asuvat Ikeat. Tundub tobe, aga sinna on hea peitu pugeda keskpäevase palavuse eest. 33 000 ruutmeetrit suur Ikea ostukeskus on suurim omataoline Lähis-Idas. Jäätis, muide, maksab seal vaid 0,27 USD. Tasuta buss viib sind soovi korral Ikeast Marina ja Al Wahda ostukeskustesse.

Vaata inimesi. Kuhu iganes sa ka ei läheks, on sinu ümber palju väga erinevaid inimesi. Abu Dhabis elab enam kui 200 rahvust, kohtad kõikvõimalikke riietumisstiile ja peakatteid. Ning kõik need on vaatamisväärsed ja ilusad.