Mõistame, et reisibüroodel pole praegu lihtne aeg, seetõttu ei leidnud ka paljud neist võimalust Reisijuhi küsimusele vastata. Täname neid, kes vastasid!

Vastab Wris reisibüroo juhatuse liige Aili Kägu:

Praegu on reisibüroodel tõesti keeruline aeg. Infotulv on tavapärasest suurem. Reisibüroo koostööpartnerid teistes riikides annavad teavet olukorrast sihtkohas.

Lennuettevõtetelt tuleb teavitusi, millised lennud on maha võetud ja kuidas ning millistel tingimustel toimub piletite tagastamine ja/või muutmine.

Paljud reisijad helistavad ja küsivad nõu. Neil soovitame jälgida olukorda sihtkohas, kuhu neil on plaanis reisida ning teha otsus umbes kaks nädalat enne reisi algust. Inimesi on erinevaid. Ühed tühistavad reise, teised broneerivad ja otsivad sihtkohti, mis pole riski all olevate loetelus. Kolmandad on aga äraootaval seisukohal.

Vastab Go Traveli partnersuhete juht Age Põder:

Inimesed võtavad meiega tõepoolest sagedamini ühendust, sest uudised viiruse levikust teevad neid murelikuks. Uuritakse peamiselt olukorra kohta sihtriikides, aga ka reiside muutmistingimuste ning võimalike alternatiivide kohta.

Tänaseks oleme edasi lükanud ühe grupireisi Hiina, mis on riskipiirkond. Teisi reise vastavalt terviseameti ja välisministeeriumi soovitustele seni muuta ei ole tulnud.

Lisaks Hiinale kuuluvad riskipiirkondade hulka praeguse seisuga Põhja-Itaalia, Iraan, Jaapan, Singapur, Lõuna-Korea, Prantsusmaa, Saksamaa. Teistesse sihtkohtadesse Maailma Tervisorganisatsioon koroonaviiruse tõttu reisimisele piiranguid ei sea. Go Traveli müüdavatest reisidest on ülekaalukalt esikohal soojamaa pakettreisid Kreekasse, Türki ja Egiptusesse, aga ka Küprosele, Bulgaariasse ja Tuneesiasse, mis ohupiirkondade hulka ei kuulu, mistõttu inimesed neid ka tühistama ei kipu.

Oleme edasise osas ootel, jälgime ise toimuvat hoolikalt ja hoiame kliente olukorraga kursis, suunates neid ka terviseameti info juurde. Leiame siiski, et paanikaks ei ole põhjust.

Palume ka sinu abi, Reisijuhi lugeja. Anna teada, kas sinagi oled mõne oma eesseisva reisi tühistanud või kavatsed seda teha. Kas sinu reisibüroo on sulle sinu tühistamissoovis või võimalike alternatiivide pakkumise näol vastu tulnud? Kirjuta kommentaaridese — informatiivsemad avaldame!