Ka praegu, täiskasvanuna, on Marleen igal vabal võimalusel rändamas ja reisid lähevad üha seikluslikumaks. Pakettreisid tema maitsele mokkamööda pole. Hetkel on ta Puerto Ricos, hiljuti käis couchsurfingu (kodumajutuse) platvormi vahendusel Sri Lankal. Marleen kiidab nii idüllilisi Tai väikesaari, mitmekülgset Euroopat kui Ameerika võlu ja valu. Ta on jõudnud tõepoolest pea igale poole. Seejuures soovitab ta tungivalt ka kõigil teistel reisisellidel mugavustsoonist välja astuda, valida teekond ja sihtkohad turismitsoonist väljaspool ning ennast teadlikult ära eksitada, et leida siis end olukordadest ja kohtadest, mis nõuavad spontaansust.

Igal reisil peaks tema hinnangul suhtlema kindlasti kohalike inimestega, mitte ainult oma reisikaaslastega. Euroopas reisisaate jaoks rööparallitades jõudis seda Marleeni sõnul teha siiski mõõdukalt: „Kui keegi arvab, et tegemist oli millegi puhkuselaadsega, siis nii see polnud, ikka ralli, mis ralli." Reisil tuli ka omajagu joosta, mis Marleeni heidutas, sest armastust jooksu vastu tema pikast hobide listist ei leia. Aga rongiga reisimist soovitab ta küll, sest rongis saab olla tunnistajaks loodusvormidele, mida lennuki aknast ei näe, lisaks on rong hea „jäämurdja" ehk koht, kus saab inimestega kontakte luua.

Enese proovile panek ja uued väljakutsed meeldivad Marleenile ka elus väljaspool reise. Ta tahab proovida seni tegemata asju, luua uusi süsteeme ja lahendusi ning otsib selle kõige juures perfektsust. See on omapärane kombinatsioon, sest kunstnikuhinged ei taotle tavaliselt täiuslikkust ega pea pidevalt midagi saavutama, aga Marleeni jaoks on need nüansid olulised. Millegi tegemisel on tema jaoks tähtis ka hea seltskond, kellega saab piire kombata ning midagi uut õppida ja kogeda. „Hea koostöö alus on erinevate inimeste ja karakterite sümbioos, aga ka austus inimeste ja asjade vastu," ütleb Marleen. „Tuleb heatahtlikult võtta maksimum nendest inimestest, kes sinu elus eksisteerivad. Natuke saatuse kätt ja iseenda elulisi valikuid ja saadki kokku endale sümpaatse elukeskkonna, et positiivselt läbi elu seigelda ja endast märk maha jätta."

Marleeni tööde ja hobide list on vähemalt sama kirju kui reisiseikluste oma. Ta tegeleb inimestele positiivsete emotsioonide loomisega, annab lumelauakoolitusi, teeb laagrikasvataja tööd, julgestab kõrgseikluselementidel kõlkujaid, käib baarides ja üritustel abiks ning peab toidublogi. Teda on nähtud lastele Pipit mängimas, ta on läbi viinud saunarituaale ja mänginud DJ-na muusikat. Kõige selle kõrvalt tegeleb Marleen kunsti- ja loomeprojektidega ning maandab end looduses liikumisega. „Tahaks loota, et vanaduses säilib aktiivne hing ja soov rännata piire tundmata," avaldab Marleen lootust, et vanus on vaid number, mis tema olemuses midagi ei muuda.