Meil on erinevaid toidupakkujaid lausa nii palju, et toidumaailmas paremini orienteerumiseks on loodud Eesti toidutee, mille leiad aadressilt www.toidutee.ee. See aitab planeerida ükskõik millist teekonda nii, et põnevad toidukohad, millest muidu võib-olla aimugi poleks, jäävad kenasti tee peale. See, kas soovid einestada õdusas kodurestoranis, mõnes välikohvikus või lüüa toiduvalmistamisel ise käed külge, jääb sinu otsustada.
Eesti toiduteega on praeguseks liitunud üle 200 söögiga tegeleva ettevõtte, peale restoranide ka paljud turismitalud ja väiketootjad.

Selle aasta eelistatuim piirkond
Erilist tähelepanu tasub sel aastal pöörata aga Võrumaale, sest igal aastal valitakse toidupiirkond, mis tutvustab oma maitseid üle kogu Eesti ning korraldab eripakkumisi ja -üritusi. Sel aastal on fookuses Vana-Võromaa maitsed. Mis on jaheruug, suidsusannaliha ja sitikmarja-vabarnavein? Vastused saad, kui sõidad Võrumaal ringi ja proovid kümnete toidukohtade hõrgutisi.

Eksklusiivsed veinitalud
Aga toidutee pakub ka joogielamusi. Enam ei pea veinimõisa külastamiseks Prantsusmaale või Itaaliasse minema, vaid seda saab teha ka kodumaal. Kuigi kodumaine vein on veel vähem tuntud kui Eesti käsitööõlu, leidub üle Eesti väikesi veinitootmisi, kus kvaliteetset jooki valmistatakse ning ka lahkelt külalisi võõrustatakse. Tootmisel ei kasutata kontsentraate, vaid oma kasvatatud vilju, ning tulemuseks pole tulimagus koduvein, vaid hõrgud maitsed, mis pakuvad igati konkurentsi välismaistele viinamarjaveinidele.

Et panna suvel kokku üks mõnus gurmaanlik reis mööda Eestit, kuula esimest saadet sarjast „Eesti reisihitid”.

1x
00:00
Jaga
Kommentaarid