Teate ju isegi seda tunnet, kui olete pool aastat koolistressiga vaevelnud, püüdnud kuklas tiksuvate tähtaegadega sammu pidada ning tahaksite lõpuks kõik need tüütused õlult maha raputada. Aga kui viimaks ongi kõik kohustused tehtud ja aeg ametlikult puhata, ei suuda kuidagi sellest ahistavast tundest lõplikult vabaneda – kogu aeg on tunne, justkui nii palju oleks veel teha ja aega üldse pole, olgugi et viimane eksam võis olla juba kolm nädalat tagasi. Tuleb tuttav ette?

Just seepärast ongi ainuõige kinkida koolilõpetajale elamusi – midagi, mis pakuks tõelist vabaduse tunnet, aga jääks samal ajal oma ainulaadsuses kauaks meelde. Kõiksugu uudsed tehnilised vidinad on juba paari aasta pärast oma erakordsuse minetanud, halvimal juhul ka uuemate vastu välja vahetatud, ning ei jää teps mitte koolilõppu meenutama. Kogetud elamused aga küll.

Toome teieni kingitused, mis tagavad, et koolilõpetaja mäletab saadud kingitust ning koolilõpuga kaasnenud rõõmu ka aastate pärast.

1. Adrenaliinirohke lend paraplaanil

See vabadus, mis taevalaotustes lenneldes tekib, viskab lendu ka need viimased muremõtted, mida pole suutnud pärast kooli peast välja saada. Lend toimub mootori abita, mis tähendab, et pole mingisugust müra ega vibratsiooni. Ainult kingisaaja ise, tuul, loodus, vaikus ja ... instruktor. Justnimelt, karta ei ole tarvis, sest paraplaani juhib Eesti kõige kogenum piloot-instruktor, kes tagab lennu ohutuse ja nauditavuse. Kui teie lähedane koolilõpetaja just tõeline akrofoob pole, on see elamus igatahes kinkimist väärt! Hulljulgematele lõpetajatele võite aga kingitust üle andes kaasa öelda, et alati võib instruktori poole pöörduda ning paluda järsemaid surmasõlmi ja spiraale. Vaata lähemalt siit.

2. Uskumatu lend flyboard’iga

Kui tundub, et kõrgustes lendlemine võib sinu lähedasele liiga üksluiseks jääda, lisa sinna juurde ka vesi ja akrobaatika ehk kingi talle lõpetamise puhul flyboard’i lend. See võimaldab õhulende kuni 12 meetri kõrgusele, samal ajal saab sukelduda kui delfiin ja tõusta veest kui rakett. Olgugi et mõni lapsevanem võib selle kirjelduse peale ära ehmuda, ei maksa sugugi karta – flyboard’i on kerge ja turvaline kasutada, tasakaal saavutatakse juba mõne minuti jooksul. Seejuures annab iga lend tohutu adrenaliini juurdevoolu – täpselt see, mille järele ilmselt iga koolilõpetaja pärast väsitavat kevadsemestrit januneb. Vaata lähemalt siit.

3. Sukeldumine veealuse vangla varemetes koos parvesõiduga

No lubage ometi koolilõpetajal lõpuks uurida midagi, mis päriselt huvitab! Rummu karjäärijärv on tuntud eelkõige oma suurepärase nähtavuse ja kristallvalge helesinise vee poolest. Järve põhja sukeldudes satutakse aga omamoodi veealusesse muusuemi, kust leiab mitmeid hooneid, aedu, kaevandamiseks kasutatud vanu masinaid-seadmeid. Nii et ühest küljest viib see kingitus koolilõpetaja justkui Vahemere kuurordi puhkeranda, teisest küljest kui ajaloomuuseumi. Kusjuures siitki võib välja kasvada uus põnev hobi. Väärt kingitus igale avastajahingele! Vaata lähemalt siit.

4. Sõit Lamborghini Gallardoga

Koolilõpp tekitab tunde, justkui oleksid vabanenud ahelaist ning kõik teed oleksid valla. Ja mis annaks parema vabaduse tunde kui seitsme tuule poole sõitmine. Eriti uhke, kui saad seda teha Lamborghini Gallardo roolis, mis kiirendab kuni 100 km/h 3,8 sekundiga ning mille mootori võimsus on suisa 570 hobujõudu. Täpselt niisama kiirelt ja võimsalt unistabki koolilõpetaja uute sihtide ja võimaluste poole tuhiseda! Sõit toimub professionaalse sõiduinstruktori juhendamisel, kes tutvustab autot ja räägib selle juhtimise erisustest ning istub kogu tee kingisaaja kõrval. Tutvu kingitusega siin või vali välja mõni teine superauto elamus.

5. Lohesurfi algkoolitus

Koolilõpetajad teavad tõenäoliselt väga hästi, mis tähendab, kui pole ammu oma hobide või kutsumustega tegeleda saanud, rääkimata siis uute harrastuste avastamisest. Tähelepanu on jagunud ainult koolile, koolile ja veel kord koolile. Kui sinu tuttav koolilõpetaja aga peaks juhuslikult tuult, merd ja ekstreemsust armastama, ei ütleks ta kindlasti ära lohesurfi õppimisest. Algkoolituse käigus õpitakse selgeks põhitõed tuulest, randadest, lohedest ning ohutusest. Nii et laske aga koolilõpetaja laineid püüdma! Lohesurfarid on igatahes ühel meelel, et hobist saab kiiresti suur kutsumus ning siis ei jälgita enam ilmaennustustes mitte päikest ja soojakraade, vaid tuult. Vaata lähemalt siit.

6. Skimboard’i koolitus

Kui lohesurf tundub siiski tuttavale koolilõpetajale pisut liiga ekstreemne valik, aga teate, et meres ja rannas tunneb ta end kui kodus, võiksite mõelda skimboard’i koolituse kinkimisele. Skim on laud, millega sõidetakse madalas vees ning mille peal saab igasugu lahedaid trikke teha. Kusjuures kui arvate, et see on lohesurfi kõrval justkui pelgalt meelelahutus, ei ole see tegelikult sugugi nii – spordiala populaarsus on maailmas tõusuteel. Kingitus sisaldab ühetunnist koolitust, mille jooksul õpitakse selgeks lihtsamad trikid ja pöörded. Vaata lähemalt siit.

7. DJ-kursus DJ-koolis Device

Hobisid, mida avastada, on veelgi. Võib ju juhtuda, et sinu lähedast koolilõpetajat jätab meresport külmaks. Ometi igatseb tõenäoliselt temagi pärast kohustuslikke õppeprogramme midagi uut avastada! Kingitus sobib kõigile muusikaarmastajatele, kes võib-olla vokaaltehnikas jäävad Ott Leplandile alla ja superstaarisaatesse päris ei pääseks, kuid kes väga naudivad helisid, rütme, erinevaid muusikastiile ning nendega mängimist. Kõiksugu kursused on igatahes väga hea kingitus kõigile neile, keda ülikoolide erialakirjeldused jätavad külmaks ning kes pole veel päris kindlad, milline amet pärast koolilõppu omandada. Sest no olgem ausad, ega eneseotsingutele pea minema ilmtingimata Austraaliasse, õppida ja ennast avastada saab ka mujal kui ülikoolis õppides või reisides. Vaata lähemalt siit.

8. Tallinna lahele purjetama

Mitte iga koolilõpetaja ei janune aga pärast raskeid õpinguid ekstreemsuse ja uute koolituste järele. On ka rahulikumaid hingi, kes eelistavad võtta aja maha ja lihtsalt kulgeda. Selleks pole paremat kohta kui meri, sest nagu iga tõeline meresõber teab, siis isegi tormiga on merel teatav rahu. Vabadustunne saabub juba kaldalt eemaldudes, kui jõuab kohale, et järgmistel tundidel ei ole võimalik teha muud kui lihtsalt puhata. Nii et lubage koolilõpetaja puhkama tõelisse rahuoaasi. Kingitus lubab kaasa võtta ka kõik need sõbrad, kellega pole jõudnud kohustuste kõrval ammu koos aega veeta. Loe kingituse kohta lähemalt siit ja tutvu ka teiste meresõitudega.

9. Ühetunnine ratsamatk

Veel sobib rahulikuma meelega koolilõpetajale hästi kinkida ühetunnine ratsamatk, mis on ühtaegu lõõgastav ja põnev, aga annab samal ajal mõnusa füüsilise koormuse ja palju positiivset energiat. On ju hobustel eriline võime viia mõtted igapäevamuredelt eemale, nii et tõenäoliselt on iga koolilõpetaja õnnelik, kui saab oma koolikohustuste koormast lõplikult vabaneda nii suursuguse looma seltsis, nagu seda on hobune. Kusjuures see on ideaalne võimalus koolilõpetajaga lõpuks kahekesi aega veeta, sest kingitus on mõeldud kahele. Vaata ratsamatkade kohta lähemalt siit.

Nende üheksa eriilmelise kingituse seast peaks leidma sobiva igale koolilõpetajale – nii ekstreemsuseotsijale kui ka rahulikuma meelega hingele –, sest parim kingitus on ikka elamus.

Need ja paljud teised toredad kingitused koolilõpetajale leiad kingitus.ee kodulehelt.

Jaga
Kommentaarid