Eelmisel nädalal algatas vagiinamuuseumi looja Florence Schechter korjanduse. Tegus naine soovib, et inimesed paneksid ettevõtmisele õla alla ja aitaksid vagiinamuuseumi jalule. Kusjuures tegemist pole verivärske ideega: vagiinamuuseumi esimene näitus leidis aset Edinburgi Fringe’il 2017. aastal ja seejärel rändas üle kogu Ühendkuningriigi pop-up muuseumina.

Nüüd on Florence’ile aga lõpuks ometi õnn naeratanud ja tema vahvale muuseumile pakuti püsiekspositsiooni Camden Marketis Põhja-Londonis. Kuid ettevõtlikul naisel on puudu 300 000 naela, et saada muuseumile novembrikuuks jalad alla.

Muuseumi mõte on lükata ümber väärarvamusi ja häbitunnet, mis on seotud naise anatoomia, ühiskonna, seksi ja menstruatsiooniga. Ühe uuringu andmetel on 16-25-aastastest naistest 65% raskusi sõna "vagiina" kasutamisel. Lisaks peab iga kümnes 16-35-aastane naine, kes osales uuringus, perearstiga günekoloogilistest muredest rääkimist raskeks.

Florence’it innustas vagiinamuuseumile alust panema ka tõsiasi, et Islandil asub peenisemuuseum. Naiste suguelundist ülevaadet andvat muuseumit aga pole sellisel kujul varem olnud. See tundus Florence’ile ebaaus. Kuna loodus tühja kohta ei salli, otsustas hakkaja neiu, et tuleb haarata härjal sarvist ja vagiinamuuseumiga ise algust teha. Florence loodab, et vagiinamuuseumiga väheneb inimestes häbitunne vagiinast kõnelemisel.

Vagiinamuuseum loodab, et seal hakatakse ka pidama erinevaid paneelarutelusid, korraldatakse komöödiaõhtuid, töötubasid, räägitakse olulistel vagiinaga seotud teemadel ja palju muud asjalikku.

Vagiinamuuseumi avamisele hoogu anda ja viimaseid uudiseid kuulda saad SIIN!

Vaata ka videot:

Allikas: lonelyplanet.com