Konsultatsioonifirma Mercer analüüsis rohkem kui 230 linna, et selgitada, millised linnad on parimad nii elamiseks kui ka töötamiseks. Analüüsimisel võeti arvesse elamispindu, haridust, teenuste kvaliteeti ja kättesaadavust, aga ka poliitilist ja sotsiaalset keskkonda, vahendab Business Insider.

Mercer pidas oluliseks ka seda, et tegemist oleks linnaga, kus on soodne pind rahvusvahelistele firmadele. Oluline on, et rahvusvaheliste firmade heaks töötavad inimesed ei kaotaks elukvaliteedis.

Kokkuvõttes jõuti järeldusele, et parim paik elamiseks ja töötamiseks on Viin. Kusjuures Viini on juba aastaid peetud üheks parimaks elupaigaks. Viinile jääb napilt alla Zürich ja kolmandat kohta jäävad võrdselt jagama Auckland, München ja Vancouver.

Kõige halvem elukvaliteet on Baghdadis. Merceri sõnul on seal viimastel aastatel tõusnud turvalisuse ja terviseteenuste tase, end siiski on tegemist kohaga, kus ei soovitata elada. Baghdadi madalas elukvaliteedis on firma sõnul süüdi poliitiline ja majanduslik ebastabiilsus.

Mis puutub Ameerikasse, siis New Yorgis on elukvaliteet paranenud, sest kuritegevuse tase langeb. Kõige halvem elukvaliteet on Merceri sõnul Detroidis.