Ning kui algab puhkus, ei tähenda see sugugi, et peaksime kaotama kogu tugevuse ja tahtejõu magustoidule, õllele või millelegi muule ahvatlevale.

Enne kui sukeldud puhkuseriietesse ja pidudele siirdud, loe läbi need nõuanded.

1. Ole võõrustaja!

See on lihtne. Kui muretsed, et toidud ja joogid, mida pakud, pole neile, kes paleodieeti peavad, sobivad, siis tee endale teene ja kasuta kodumuru eelist. Vali võimalusel tervisesõbralik menüü. Su külalised ootavad huvitavaid roogi. Ja kui sa ei saa olla võõrustaja rollis, võta mõni jook või söök külla minnes kaasa. Edule orienteeritus on võtmesõna. Valmista midagi, mida armastad ning jaga seda inimestega, keda armastad.

2. Praktiseeri ja propageeri

Puhkuseaegsed peod on parim aeg haarata sabast kinni vanadel sõpradel ja unustatud sugulastel ning iseennast selle saavutuse puhul õnnitleda. Kasuta võimalust rääkida, kui palju sa oled töötanud ja teisi tagant utsitanud. Palu neil enda valmistatud toitu maitsta ja kutsu endaga koos trenni. Oma edu jagamine teistega on esimene samm parema mina suunas. Kuid pea meeles, et jagamise ja pealetükkivuse vahel on suur vahe. Pealetükkiv kaaslane ei meeldi kellelegi.

3. Oled nii kaugele jõudnud kindlal põhjusel

Teed aasta ringi rasket tööd, et saavutada seda, mida tahad. Oled eesmärgini juba jõudnud või veel mitte, kuid oled panustanud ning jätka samamoodi! Jää endale kindlaks, tee häid otsuseid ja anna endale võimalus olla edukas. Vt ka nõuannet nr 7.

Hääletamine

4. Ära unusta köögivilju!

Köögiviljad rokivad. Täiega. Kümmet erinevat köögivilja või valmistada kümnel erineval moel. Ära ole liiga valiv, avasta köögiviljade maailma ja katseta uusi retsepte (puudust neist kätte ei tule!). Köögiviljad on su aastaringsed sõbrad ning lemmikretseptidesse on kerge „kinni jääda“. Kuid lase neist lahti ja naudi toitu! Tervis levib seestpoolt väljapoole ning dieet on sellel teel esimene samm.

5. Pea alkoholiga piiri!

Üks drink ei tee reeglina halba, kuid puhkuse ajal võib ühest kergesti saada mitu. Kui plaanid pidu, valmistu. Pea meeles, et seal, kus on alkohol, on ka suhkur. Ära joo ennast suhkrukoomasse! Oli napsude suhtes valiv, kuid naudi neid!

6. Sea igaks nädalaks treeningeesmärk

Treeni! Kontidesse pugev külmatunne, järjest suurenev stress ja tärklisest pakatavad talvised toidud tuleb eemale peletada. Trenn aitab seda teha. Sea endale igaks nädalaks eesmärk ning pinguta, et seda saavutada. Väikestest võitudest saavad suured!

7. Tunne olukordi, kuhu sa satud ja planeeri vastavalt sellele

Pead andma endale võimaluse olla edukas. Kui sa seatud eesmärke tõsiselt ei võta, ära oota ka tulemusi. Tee endaga tööd just nüüd ja praegu, et sa ei peaks uue aasta algul jälle andma lubadust, et ajad end vormi. Ole ise endale motivaatoriks!

Turks and Caicos

Allikas: norcalsc.com