Sissepääs jaama on One World Trade’i nurgal. Sealsamas läheduses on ka 11. septembri terrorirünnaku mälestusmärk. Manhattani pilvelõhkujate vahel kõrgub taevasse terav valge objekt, tähistades New Yorgi ühe rahvarikkaima metroojaama sissepääsu.

Ehitise autoriks on Santiago Calatrava. New York Times kirjeldab seda kui dinosauruse skeletti mahutatud tiibadega tuvi, mis täidab ka rangeimad turvanõuded. Algselt oli ehitamiseks kavandatud viis aastat ja 2,2 miljardit dollarit, kuid kõik need plaanid lendasid lõpuks siiski vastu taevast.

Peamine tähelepanu koondub hoones ümara vormiga halli ehk Oculusse, mis moodustab rongijaama südame. Sinna avanevad ka ühendused New York City ja New Jersey ühendusliinidega. 5. märtsil ei avatud mitte kogu hoonet, osades sektsioonides, näiteks kaubaterminalis, käivad alles ehitustööd.
Linnavõimud ei soovinud esialgsel avamistseremoonial osaleda ning korraldavad oma avamise millalgi kevade jooksul, vahendab Wall Street Journal.

Kuid Oculus on juba praegu kõigile huvilistele avatud, selle kaunist konstruktsiooni on võimalik vaadata ja ka pildistada.