Aafrika suurimate linnade hotellihindade indeksist selgub, et Addis Ababa on Aafrika kalleim linn ööbimiseks. Sellele tulemusele jõudis Africa Hotel Investment Forumi uuring.

Addis Ababa keskmine hotellihind üheks ööks oli selle aasta esimesel poolel 207 eurot. Teisele kohale jäi Lagos 193 euroga ja kolmandale Nairobi 129 euroga. Kaplinnas maksis ööbimine hotellis keskmiselt 109 eurot, Casablancas 94, Cairos 93, Johannesburgis 65 ning Sharm El Sheikhis 63 eurot.

Addis Ababa hotellihinnad on 60% kallimad kui Nairobis, seega on Aafrika üsna suurte kontrastide kontinent.

Põhjus on nõudluse ja pakkumise suhtes. Addis Ababas napib tippkvaliteediga hotelle. Samas on Etioopia majandus kiirelt kasvamas (pealinnas elab 3,8 miljonit inimest) ja konverentsiturism kogub hoogu. Võrdluseks on aga Johannesburg juba väljakujunenud hinna- ja kvaliteeditasemega, suure hulga viietärnihotellide ja tiheda konkurentsiga linn.

Viimaste aastatega on kõige rohkem kasvanud hinnad Sharm El Sheikhis Egiptuses (42,5%), Addis Ababas Etioopias (14.9%), Johannesburgis (11.0%) ja Kaplinnas (10,8%). Cairo kasv on olnud 10,6%. Samas kahanesid hinnad Nairobis ja Casablancas (-4.0%).

Sharm El Sheikh ja Cairo on hindu tõstnud peale poliitiliste rahutuste ajal toimunud suurt langust, Kaplinnas kasvasid hinnad 2010. aastal toimunud maailmakarikavõistluste tõttu. Keenias, täpsemalt Nairobis püüavad hotellid peale terrorirünnakuid hindu hida, kuid külastatavus on kõvasti langenud.