Tallinna Sadama kruiisialal asuv Balloon Tallinna kompleks hakkab 1. maist töötama suverežiimil, käivitades lisaks heeliumipallile ka kopterilennud.

"Lisaks võimalusele lennata heeliumpalliga ja nautida vanalinna panoraamvaateid kesklinna kõrgeimast avatud vaateplatvormist pakume uuel hooajal võimalust sooritada vanalinna kohal ka helikopteri elamuslende,” ütles Balloon Tallinn operaatori Lennulaev OÜ juhatuse liige Sigre Luts.

Helikopteriga elamuslende pakub Balloon Tallinn koostöös Summukas OÜ-ga, mis on seni pakkunud kopterilende suurimatel laatadel ja üritustel üle Eesti. "Nüüd tekib Tallinna kindel ja ainulaadne koht, kus saab soovi korral helikopteriga lendamist nautida, nii et enam ei pea sellist võimalust erinevatel üritustel taga ajama," lisas Luts.

Helikopterilende hakatakse linnarahvale ja külastajatele pakkuma 7. maist. Kopteriplats asub Balloon Tallinna kompleksis heeliumpalli kõrval. Lende sooritatakse Robinson R44 helikopteriga. Lisaks piloodile võtab kopter korraga peale 3 reisijat, lend kestab 300 meetri kõrgusel umbes 5 minutit. Pilet ühele maksab 45 eurot ja kolmele 125 eurot.

Stardime Balloon Tallinna kõrvalt Tallinna Sadama A-terminali ja kruiisiala vahelisel alal.

"Lend helikopteriga erineb oluliselt lennukiga lendamisest ja on palju põnevam. Helikopterist avaneb hoopis uutmoodi ja huvitav vaade linnale ja ümbritsevale maastikule," märkis Luts.

Helikopterilende korraldatakse graafiku järgi, mis on üleval Balloon Tallinna veebis.

Lennuatraktsioon Balloon Tallinn avati mullu suvel ning avamisest alates sooritas atraktsioon umbes 3000 lendu. Balloon Tallinn lendab aastaringselt ka talvistes oludes ning on maailma põhjapoolseim sedalaadi atraktsioon. 2014. aastal pälvis atraktsioon Tallinna Aasta Turismiteo auhinna.