Paljud kohad on küll tillukesed ja pakuvad korraga istekohti vaid paarikümnele külalisele, kuid selle eest on valikus 18 erinevas stiilis toidukohta ja kõik huvilised peaksid meelepärase koha leidma.

Osalevad restoranid Pärnu kaardil.

Alates 4. aprillist ootavad külastajaid restoranide nädala erimenüüga 18 Pärnu restorani. Kahekäigulist lõunamenüüd pakutakse hinnaga 10 eurot ja kolmekäigulist õhtusöögimenüüd 15 euroga.

Alustades jalutuskäiku kesklinna kaubanduskeskuste juurest, on lähim restoran hotell Pärnus asuv Embecke (kaardil 18), mis on endale nime saanud siinsamas lähedal voolava jõe keskaegse nime järgi. Keskaegseid roogi sealt menüüst siiski ei leia, kuigi nimi sellele ajastule viitab. On hoopis klassikaliselt tuttav rahvusvaheline menüü, mille on koostanud restorani peakokk Tanel.

Soe šokolaadikook karusmarja marmelaadiga restoran Embecke õhtusöögi menüüst.

Vaid paari sammu kaugusel on järgmised 2 osalevat restorani – Kolhethi (kaardil 12) ja Lime Lounge (kaardil 11). Neist esimesse on Gruusiast pärit peakokk Manana Keburia toonud tükikese oma kodumaast Pärnu kesklinna hubasesse puumajja. Kohe vastas asuvat Lime Lounge on nimetatud Pärnu hästi hoitud saladuseks. Peakokk Merikese armastus toidu vastu paistab taldrikutelt välja ja ilmselt seetõttu on väike hubane toidukoht populaarne aastaringselt.

Lime Lounge peakokk Merike Kotsulim.

Sealsamas nurgal asub Café Grand (kaardil 17), kus on lisaks restoranile ka suurepärane kondiiter ja igal varahommikul valmivad värsked kondiitritooted. Värskete maasikatega valmistatud Victoria tort on ka nende lõunasöögi pakkumises kenasti olemas.

Café Grandi lõunasöögi dessert Victoria tort.

Mõned sammud edasi on järgmine restoranide nädalal osaleja Mahedik (kaardil 9), kus hinnatakse mahedat ja ehedat toorainet. Neil on oma ürdi- ja meekorjaja, salati ja köögiviljakasvataja. Ka toidu valmistamisel kasutatavad munad ja lihad on vaid kodumaised ning puhtad.

Mahediku hubane “elutuba”.
Pärnu vanimas majas asuv Seegi Maja (kaardil 14), on hoidnud oma ajastutruud stiili ja viib külalised tagasi keskaega. Ka menüüs antakse vihje möödunud aegadele – keskaegne püreesupp ja sütel küpsetatud sealiha. Munamäe vahetus naabruses asub Postipoiss (kaardil 7), mis on tuntuks saanud nii oma slaavi köögi kui ka lõbusate tantsuõhtute poolest.
Trahter Postipoiss seakarree kreeka pähklitega, lisaks sinepikaste, koorega küpsetatud kartulid, soe seene-küüslaugusalat, grillitud köögiviljad.

Sealsamas lähedal, Tallinna väravate kõrval asub Fookus (kaardil 15), kus on menüü koostanud Eesti tipprestoranides kogemusi omandanud Orm Oja. See on ka ainus osalev restoran, kus pakutakse restoranide nädalal lammast nii lõuna- kui õhtumenüüs ja sinna juurde kodumaist karulauku koos teiste mõnusate lisanditega.

Fookus, Kuninga tn 1.

Endla teatri kõrval asuv Modern Tex-Mex Margaritas (kaardil 16) hoolitseb menüükaardil pakutava eest Juha Rantanen (avapildil). Juha on Eestimaal tuntust kogunud telesaates “Köögikubjas” ning nüüd tulnud Pärnusse moodsa joonega Ameerika- Mehhiko toidufilosoofiat tutvustama.

Otse jahisadamas asub Jahtklubi restoran (kaardil 3), mis on tuultest pargitud põskedega seilajatele esimene koht, kuhu peale randumist sisse astutakse. Kaunist jõevaadet hindavate külaliste lemmikkoht on vaieldamatult avar terrass, mis täitub üllatavalt kiiresti juba esimeste päikeseliste kevadpäevadega.

Jahtklubi õhtusöögi eelroog - Lõhe tartar heeringamarja ja vutimunaga.

Turuhoones asuv Kalamajaka kohvik (kaardil 18) on alles eelmisel suvel avatud toidukoht, kust leiab linna parima kalavaliku. Ka peakokk Jaanus on kirglik kalamees, sest selles majas töötades ilmselt muud moodi ei saakski. Kuigi nad ise nimetavad ennast rangelt kohvikuks, siis sattus Kalamajakas juba esimesel tegevusaastal Eesti parimate restoranidega võrdlustesse ja kiidusõnu seal pakutavate roogade kohta kuuldus ohtralt.

Pärnu Kalamajaka kohvik.

Pärnu Restoranide Nädal toimub 4.-12. aprillil 2015. Menüüd on näha veebiaadressil www.parnurestaurantweek.ee