Kümme rakendust, mis oleksid reisil alati heaks abiks, on järgmised.

1. TripAdvisor

Loomulikult on TripAdvisor number üks koht parimate hotellide, restoranide, vaatamisväärsuste ja lennupiletite leidmiseks. Otsimist vürtsitavad teiste reisijate kohapealt saadud muljed ja kirjapandud arvustused.

2. GateGuru

See Tripadvisorile kuuluv väike ja lihtne rakendus aitab lennureisijaid kogu lennu jooksul alates lennujaama sõitmisest, hotelli jõudmisest ja tagasi koju pöördumiseni. Olemas on ka kogu info tähtsamate lennujaamade kohta kaartidest, poodidest ja teenindusest alates ning autorendi viimase hetke pakkumistega lõpetades. USA-s antakse ka oletatavad turvaväravate läbimise ajad. Andmebaasist leiab 125 Ameerika, 17 Kanada, 31 Euroopa, 29 Aasia ja 2 Austraalia lennujaama.

3. WiFi Map

Avalike kohtade WiFi soovitused ja paroolid, mida saab ka ise täiendada. Asendamatu abimees neile, kellel välismaal on vaja tasuta Internetti saada.

4. Viber

Viberiga saab tasuta helistada ja sõnumeid saata üle Interneti. Ka oma asukohta saab teistega jagada. See on mugav netitelefoni rakendus, kus ei pea kontot tegema ja sõpru lisama - kui sõbrad juba kasutavad Viberit, ilmuvad nad sinu telefoniraamatusse automaatselt.

5. Localscope

Tahad teada, mis sinu ümber toimub? Localscope kogub sotsiaalvõrgustikest, teemaportaalidest ja Internetist kokku, mis toimub praegu sinu läheduses. Seda kõike saab vaadata tehisreaalsuses läbi kaamera - kaamerapildile kuvatakse lähedalasuvad sündmused.

Windowsiga telefonidele on sarnane rakendus Nokia HERE City Lens.

6. Foodspotting

Kui toidupiltidest pole juba küllastunud, siis Foodspotting aitab leida lähedusest häid söögikohti, mida teised koos toidupiltidega on soovitanud. Otsida saab erinevate etteantud märksõnade järgi.

7. Hyperlapse

Tahad teha ilusaid, sujuvaid, liikuvaid videosid oma reisilt nagu proff? Instagram pakub selleks uudse tehnoloogiaga Hyperlapse´i, mis stabiliseerib pildi just selliseks, nagu allolevalt videotelt näha. Seni on see saadaval vaid IOS-ile, kuid Microsoftil on sarnane tarkvara arendamisel ning Google´il samuti.

8. Packpoint

Hea mobiilirakendus oma reisikohvri pakkimiseks. Enne esitatakse mõned lihtsad küsimused ja siis pakutakse välja optimaalne pakkimisnimekiri. Nii ei lähe midagi olulist meelest, kui kotti täitma asud.

9. Instagram

See on mugav, moodne ja loominguline pildirakendus, kus saab oma reisipilte töödelda ja teistega jagada. Hulk valmisfiltreid aitavad muidu igava puhkusepildi dramaatilisemaks muuta.

My first #instameet was a colourful one! Thankyou to all those epic people I met! Thanks for the feature @instagram!

A photo posted by ☀️🌴📷 (@joshsquirephotography) on

10. Uber

Vastuoluline Uber pakub viiekümnes riigis võimalust kutsuda kohale lähim privaatse autosõiduteenuse pakkuja. Taksondusele konkurentsi pakkuv inimeselt inimesele teenus on paljudes riikides keelatud, paljudes riikides aga on seda hakatud reguleerima sarnaselt taksondusele. Igal juhul tuleb Über odavam.

Tavalist taksot saab aga tellida Eesti päritolu taksoprogrammi Taxify abil Euroopas, Lõuna-Aafrika Vabariigis ja USAs New Yorgis.

Häid reisirakendusi on muidugi veel. Milliseid ise kasutad? Kirjuta kommentaaridesse.