Teenuse, mis lubab juba enne kohale saabumist endale sobiva toa valida, töötas hotellikett välja pärast külastajate seas korraldatud küsitlust, millest selgus, et 48 protsenti saabujatest tahab endale registratuuris määratud toa kohe ümber vahetada. 40 protsenti aga tundis end ahistatuna juba enne hotelli saabumist ainult sellest, et peab leppima hotellipersonali poolt määratud numbritoaga.

Just selliste uuringutulemuste pärast otsustas hotelliketi juhtkond, et olukord peab muutuma - ei saa enam klientidele peale suruda, millises toas nad peavad ööbima. Selleks loodi mobiilirakendus ja veebileht, mille abil võib tuba broneerides 360-kraadiste panoraampiltidega virtuaalselt koridorides ja tubades ringi kolada, vaadata vaadet, mis aknast avaneb ning veenduda, et voodi on just täpselt selline, nagu tahaks. Kui kõik sobib, saabki omale broneerida täpselt selle toa, mis meeldib (ja mis on hetkel vaba).

Mainitud küsitlusest selguski, et 88 protsenti vastanutest tahaksid ise omale numbritoa valida. Seega peaks valdavale enamusele hotellikülalistest selline lisavõimalus meeltmööda olema.

Hotelliekspert Fiona Duncan The Telegraphist testis uut teenust ja sai valida Thistle Eustoni hotellis viie numbritoa vahel. Testija jäi aga uue teenuse suhtes veidi skeptiliseks: nimelt selgus virtuaaltuuril, et peaaegu kõik toad on ühesugused ja kliendil valida laskmine on pigem vastutusest vabanemine.

Virtuaaltuuriga saab leida endale ise sobiva hotellitoa.

Virtuaaltuuri abiga ise valimisel on aga eeliseid nende jaoks, kes tahavad leida koha liftidest kaugemal, rohelusse vaatavate akendega või võimalikult väheste naabritega hotellitubades. Natuke hotelliplaanil ringi liikudes saabki lõpuks leida just sellise toa, nagu vaja - kui see juhtub ikka vaba olema.

Ehkki Thistle ütles pressiteates, et nende hotellitoa valimise teenus on maailmas esimene, on sarnast lahendust proovinud ka teised. Näiteks teatas Hilton juuli lõpus, et hakkab pakkuma samasugust teenust oma Hilton HHonors App´i kaudu. Numbritoa valimise võimalus peaks jõudma Hiltoni kõikidesse hotellidesse selle aasta lõpuks.