Euroopa parim lennujaam puhketsoonide, kunsti eksponeerimise, näituste, raamatukogude, mähkmevahetus- ja pereruumide ning sportimisvõimaluste poolest on Amsterdami Schipholi rahvusvaheline lennujaam. Edetabel pandi kokku lennujaamade hindajate häälte põhjal 2014. aasta lennujaamauuringus. Lisaks suurtele ja tuntud tegijatele on TOP 10 seas ka uute tulijatena mitu väiksemat lennujaama, sealhulgas Tallinn.

Võitjat iseloomustatakse järgmiselt.

Schipholi lennujaam teenindab reisijaid efektiivselt ning on mugav ja sõbralik. Kõige positiivsemad hindajad on öelnud, et nad võiksidki lausa sinna lennujaama elama kolida või et neile meeldib absoluutselt kõik selles reisimise vahejaamas. Samas mainitakse, et käimasolev renoveerimine on puhketsoonide pinda tunduvalt vähendanud ja muutnud puhkamise või magamise ebamugavamaks. Transiitreisijate jaoks aga leidub endiselt palju ajaveetmiskohti, pakutakse tasuta WiFi-t, magamiskapsleid, raamatukogu ja kuulsa Rijks Museumi filiaalis võib samuti ringi vaadata.

Tallinna lennujaam sai oma kõrged punktid hea sisekujunduse, mugavuse ja puhtuse eest. Ühtlasi nimetavad paljud seda Euroopa kõige hubasemaks lennujaamaks, kuna terminalides on mugavad ja pehmed istmed, tasuta Skype, väljalaenutamisega raamatukogu, kohalikke kaupu müüv pood ja sõbralik teenindus. Lisaks levib tasuta WiFi. Ainsa puudusena tuuakse välja, et tegemist pole just suure ja tähtsa ümberistumiskohaga, vaid üsna tihti nii-öelda lõpp-punktiga, kust edasi ei lennatagi. Just sellepärast ongi Tallinn nii vaikne ja rahulik.

Kogu edetabel Euroopa parimate lennujaamade esikümnest on Sleepinginairports.net-i kasutajate hinnangute põhjal selline:

1. Amsterdam (AMS)
2. Helsingi (HEL)
3. München (MUC)
4. Zürich (ZRH)
5. Porto (OPO)
6. Tallinn (TLL)
7. Praha (PRG)
8. Frankfurt (FRA)
9. Kopenhaagen (CPH)
10. Oslo (OSL)