2011. aastal alustanud rakendus Hoteltonight pakub võimalust alles õhtul öömajale mõelda. Selline tegevus aitab leida tõeliselt soodsaid pakkumisi, kui meeleheitel majutusasutused (ja tänu mobiilirakendusele enam mitte nii meeleheitel viimase hetke turistid) üritavad vabu numbritube viimasel hetkel täita. Samamoodi pakub näiteks transporditeenus Lyft võimalust haarata lähim vaba auto, mille juht on nõus küüti pakkuma ja kihutama teadmata suunas ehk sinna, kuhu autojuht ise tahab minna (näiteks teel töölt koju vms).

Samas on kõik need rakendused kasutatavad juba peale sihtkohta jõudmist. Kes aga ütleb, et sihtkoht peab alati olema silme ees ja välja valitud enne lennujaama minekut?

Ega ei peagi. On küll inimesi, kes sõidavad kohvrid näpus lennujaama, et leida sealt reisibüroode viimase hetke pakkumisi, kuid nüüd on nende elu veelgi lihtsamaks läinud: mobiiliäpp ütleb, kuhu tasub täna kõige odavamalt lennata.

Reisiportaal Hopper käivitas rakenduse Flight Tonight, mis aitabki impulsiivsetel reisijatel leida parima hinnaga viimase hetke pakkumisi juhuks, kui kindel sihtkoht pole oluline. Mingit erilist raketiteadust Flight Tonight ei pakugi - valida tuleb oma kodulinn, kust startida soovitakse ja "äpp" pakub siis juba hetke kuumimad pakkumised erinevatesse sihtkohtadesse. Kui Tallinna-sugune stardikoht tundub liiga väikese valikuga, võib valida mõne lähima suurema transpordisõlme, kust alustada.

Paraku tuleb kõige viimasema hetke lennupakkumiste rakenduse mõnusid kasutada vaid IOS 7 seadmetel, kuid kindlasti platvormide valik laieneb peagi. Enam ei pea silmad kinni kaardil omale sihtkohta valima, vaid võib otsida hetke kõige odavama koha ja sinna lennata. Juba samal päeval.