Barbot on baarirobotite pidu, kus osalevad erinevad mehaanilised jootjad - iga aastaga segatakse kokteile aina osavamalt ja serveeritakse nõtkemalt.

Barbot on ka iga-aastane rahakogumisüritus, mida korraldab Ameerika Robotiselts eesmärgiga populariseerida robootikat lõbusamal moel. Osalejaid on 1500-2000 ja serveeritakse ligi 3000 kokteili. Kohale tulevad roboti- ja kokteilihuvilised. Robotid on kokteile tegema toonud aga peamiselt kohalikud tehnoloogiatudengid toetatuna tuntud robootikafirmade poolt.

Kuuendat aastat korraldataval robotiõhtul serveerivad mehaanilised baarmenid jooke peamiselt leti äärest, kuid tehnika arenedes on viimastel aastatel liikvele läinud ka esimesed mobiilsed isendid, kes rahva vahel ringi sõidavad. Kui lihtsamad teenindajad reageerivad nupuvajutusele soovitud joogi juures menüüs, siis intelligentsemad tuvastavad kõnet ja mõni robot nõuab enne joogi kätteandmist tellijalt väikest tantsu. Eelmisel aastal osales ka robot, mis hindas kokteilitellijate joobeastet ja soovitas õigel hetkel pidurid peale panna.

Kevadisest baarirobotite üritusest on olemas ka video, kust on näha, et lisaks kokteilidele valmistavad mehaanilised seadmed ka teed:

Hea lugeja, kas robotid baariteenindajana võiks olla baaride tulevik või jääb ehtne inimene sellel ametikohal ikka kõige paremaks?