Romantiline Rannatee peidab endas mööda üksikuid paradiisirandu kulgevaid laiske jalutuskäike, rännakuid idüllilistes kalurikülades ja talumaastikel, seiklusi salapärastes ja iidsetes paikades, päikselisi väljasõite piki lummavat rannikut ning hetki, mil nautida kõige kaunimaid päikeseloojanguid. Omaette võlu pakuvad matkad inimtühjas soos, lindudest rõkkavatel rannaniitudel, tervisest pakatavates luitemännikutes.

Nauding nii vaimule kui ka meelele

Lisaks kaunitele radadele on Romantilisel Rannateel hubaseid kohvikuid ja gurmeerestorane, luksuslikke hotelle, ainulaadseid öömaju, käsitööpoode ja väikesadamaid, veinimaju ja mõisakomplekse. Kultuuriliselt rikastavad mitmed muuseumid, festivalid, kontsertid ja suveteatrid. Kõik see on lühikese autosõidu kaugusel nii Tallinnast kui ka Pärnust. Sihtkohtadeks on Häädemeeste, Saarde, Audru, Tõstamaa, Kihnu, Manija, Lihula-Varbla ja Koonga kant.

Keerulistel aegadel vajame hingetõmbepausi, et pärast julgelt edasi minna. Perepäevad Tolkuse rabas või mereäärsetes puhkekohtades, nagu Lemme rand Häädemeestel ja Matsi rand Varbla kandis, annavad selle võimaluse. Piknikud sõpruskonnaga kaunites RMK puhekpaikades, sportimine Jõulumäe Tervisespordikeskuses või hoopis töötubades osalemine Tõstamaa Käsitöökeskuses ja Vene talus. Loodus, väikeste rannakülade rahu ja põnevad toiduelamused muudavad meie maailma suuremaks ning liikumine ja ilusad kogemused toodavad meile õnnehormoone.

Kevad kui uue aasta algus

Kevad on Romantilisel Rannateel justkui uue aastaringi algus, mis läheb hoogsalt üle terve suve kestvaks pillerkaariks. Kevad toob randadesse rändlinnud ja ka räimed. Kevade tulekuga saab uue hingamise kalapüük. Värsket kala ja suitsukala saab rannaäärsetest kaluriküladest Kihnust, Lindilt ja Häädemeeste kandist. Rannalindude kihava eluga saab tutvuda läbi vee-elamuste, mis viivad koos Seikle Vabaks giididega nii laidudele kui ka väikesaartele.

Kireva kevadega saab alguse eriilmeline kultuuriprogramm, mis tutvustab nii piirkonna kultuuri, elu kui ka maitseid. Uksed avavad väikesed küla- ja käsitööpoed, toimuvad laadad, metsamatkad ja turuhommikud. Romantilisel Rannateel on ka oma väike veinitee. Allikukivi Veinimõis, Valgeranna Veinitall ja Pootsi mõis väärindavad meie enda põhjamaiseid marjaveine. Restoranid nagu Tõstamaa Meierei restoran, Varbla puhkeküla Groot, Metsaluige restoran tutvustavad üheskoos toidutootjate ja veinimajadega piirkonna parimaid maitseid. Meie umbrohutoitude lipulaev – Kosmonautika Puhkeküla umbrohupesto – võidab südameid nii lähemalt kui ka kaugemalt. Nädalavahetuseti toimuvad meeleolukad peod. Ühe korraliku rannaküla elu juurde kuuluvad ikka nii simmanid kui ka lõkketuli.

Inimesele on loomuomane otsida ja kogeda jätkuvat heaolutunnet. Seda ei pea häbenema, selle suunas on võimalik kulgeda. Päeva lõpuks tahame me kõik tunda, et saadud kogemused on midagi palju enamat kui lihtsalt fotod telefonis.

Kordumatuid ja mõnusaid elamusi!


Jaga
Kommentaarid