Kehtima hakkava keelu eesmärk on kaitsta keskkonda ja tagada kodanike õigus nautida puhast, saastamata, suitsu- ja sigaretivaba keskkonda. Kui praegu juhivad vallatöötajad rannaaladel olukorrale lihtsalt tähelepanu, siis peagi asendub see nõuanne 30-eurose trahviga.

"Ma arvan, et see on õiglane: soov hoida rand puhtana, aga ka keskkonna pärast. Samas iga inimese kontrolli all hoidmine on äärmiselt raske," sõnas Itaalia turist Antonella Bellotti.

Suitsetajad jätavad iga aasta üle maailma randadesse pea viis miljardit suitsukoni, mis satuvad merre ja lagunevad aastakümneid. Barcelona linnavolikogu sõnul vähendas eelmisel aasta pilootprogramm oluliselt suitsetajate arvu rannas ja suitsukonide arvu liivas.

Barcelonast saab Hispaania esimene suurlinn, kus rannas suitsetamine on edaspidi keelatud. Seni on Hispaania 3514 rannast 115-s suitsetamine keelatud, kuid see võib peagi muutuda. Praegu arutatakse üleriigilist seadust, mis muudaks kõik Hispaania rannad suitsuvabadeks aladeks, kirjutab Euronews.travel.