Eestlaste üks armastatumaid puhkusereisi sihtkohti Tai Kuningriik muudab alates mai algusest riiki sisenemise nõudeid. Vaktsineeritud ja vaktsineerimata inimestele jääva kehtima erinevad reeglid.

Vaktsineeritud

Vaktsineeritud reisijad ei pea alates 1. maist Taisse saabudes tegema PCR-testi. Samuti ei pea vaktsineeritud isikud jääma esimsesks saabumisööks isolatsioonihotelli.

Lisaks vähendati reisikindlustuse summa 10 000 USA dollarini. Tai Pass süsteemis toimub endiselt registreerimine, kus tuleb esitada kindlustuspoliis ja vaktsineerimist tõendavad dokumendid.

Vaktsineerimata

Vaktsineerimata isikud ei pea enam enne riiki saabumist ega ka pärast riigist lahkumist PCR- testi tegema. Siiski jääb vaktsineerimata isikutele kehtima viie päeva karantiininõue ja kõik muu sellega seonduv. PCR-testi tuleb teha 4. karantiinipäeval.

Erand kehtib vaid juhul kui vaktsineerimata reisija esitab 72 tundi enne Taisse sisenemist Tai Pass süsteemis negatiivse PCR-testi. Sellisel juhul kehtivad samad reeglid kui vaktsineeritud reisijal ning karantiini ei nõuta.