Eesti esindushotell, mis asub Rävala puiesteel ja kandis varem nime Radisson Blu Sky, läbis põhjaliku uuenduskuuri, millega tõsteti hotelli kvaliteedi tase võrdseks viie tärniga.

Reisijuht sai võimaluse hotell enne selle avamist oma silmaga üle vaadata. Vaata, kui ilus see seestpoolt välja näeb:

Radisson Collection Tallinn juhatuse esimehe Ain Käpa sõnul on Rävala puiesteel asuva hotelli avamine Eestile ja Tallinna linnale väga suur kompliment. „Fakt, et maailma üks suurim hotellikett andis loa kogu turismimaailma mõjutanud pandeemia kiuste oma kõrgeima brändi just Eestisse tuua, on suur tunnustus,” rääkis Käpp.

„Radissoni hotelliketi üks põhimõte on olla võimalikult asukohatruu ehk Eestis uut hotelli avades tutvustatakse kohalikku kultuuri ja disainikeelt. Kogu hotell kannab läbivalt Eesti disainile omast stiili, kus on peamiselt kasutatud Eesti loomingut ja seintel Eesti fotokunsti,” selgitas Käpp.

Sisearhitekt Argo Vaikla sõnul oli lähteülesandeks saavutada kaasaegne ja ainulaadne tulemus, mis eeldas väga kvaliteetsete materjalide kasutamist. „Kasutasime kogu maja puhul läbivalt spetsiaalselt Radisson Collectioni jaoks välja töötatud tumeda puiduimitatsiooniga laminaatpaneeli nimetusega Estonian Woods ehk Eesti laaned. Eesti metsast saigi inspireeritud kogu hoone kujundus,” rääkis Vaikla.

Hotelli siseviimistluses on kasutatud jätkusuutlikke lahendusi. Näiteks koridoride põrandad on kaetud vanadest kalavõrkudest taastoodetud reljeefse vaibaga. Tubade seintel on fotograaf Kristoffer Vaikla fotod, mis tutvustavad Eestit läbi 12 teema, näiteks näeb hotellikülastaja oma toas, milline näeb välja Eesti raba või mets taevalaotusest.

Hotellis on 287 tuba, millest kokku 19 sviiti, kuhu kuuluvad Presidendisviit, Premium sviidid ning kolm ainulaadset fitness-varustusega sviiti. Kõikidest tubadest saate nautida imelisi vaateid Tallinnale. Hotelli neljandal korrusel paikneb avar jõusaal ning spaa, kuhu kuulub kolm sauna — soome saun, aurusaun ja sanaarium, jaapani vann ja bassein.

Radisson Collection avab ühe suurima uuendusena 24. korrusel asuva katuserestorani ja baari ISSEI. Tallinna panoraamvaatega restoran pakub Jaapani-Peruu kööki, mis on esimene Nikkei kontseptsiooni köök Balti riikides. Kohaliku toidukultuuriga saab tutvuda hotelli esimesel korrusel asuvas tuntud Eesti restoranis MEKK, kus peakokk Rene Uusmees pakub külalistele Eesti moodsa köögikunsti hõrgutisi.

Teisel korrusel on põhjaliku uuenduskuuri läbi teinud 1000 ruutmeetri suurune konverentsikeskus, kus asub kaheksa saali, millest suurim nimega „Tallinn” mahutab 300 inimest. Ülejäänud seitse konverentsi- ja nõupidamiste ruumi on saanud oma nimetused linnade järgi, kus asuvad teised Radisson Collection nime kandvad hotellid.

Kinnisvara omanik Eften Capital AS alustas hotelli renoveerimisprojektiga 2019. aasta suvel ning sellesse kaasati Eesti sisearhitektid büroost Vaikla Disain — Argo Vaikla, Katrin Vaikla, Kaidi Org, Mari-Liis Süld ja Kristoffer Vaikla. Projekti 3D visualiseeris Tiina-Mai Nummert. Hotellitubade ja koridoride fotolahenduste autoriteks on Kristoffer Vaikla ja Karl Anders Vaikla. Hotelli renoveerimise investeering läks maksma ligikaudu 25 miljonit eurot ning selle projekti teostajaks valiti Fund Ehitus OÜ.

Radisson Collection brändi nime kandvaid hotelle on maailmas kokku vaid 28.