Ida-Virumaa ootab kevadseiklusi kogema 14. aprillist kuni 1. maini, mil pakume piirkonna vahvamaid seiklusi nii lastega peredele kui ka paaridele ja sõpruskondadele. Seikluste valik on väga lai: saab nautida linnuvaatlust, pimedaid kaevanduskäike, VR-seiklust läbi ajaloo, mitmeid ekskursioone silmaringi avardamiseks ja detektiivioskuste arendamiseks ning mõnusaid lõõgastavaid naudinguid nii looduses kui ka majutusasutustes. Loomulikult mahuvad #kevadseikluste hulka nii lõõgastavad hetked spaas kui ka põnev detektiiviks olemine, fotojaht või hoopis retk virtuaalreaalsuses.

Kevadseikluste kulminatsiooniks on erakordne seiklusfestival SeiklusFest, mis toimub 30. aprillil ja kus jätkub põnevaid tegevusi terveks päevaks. Pakutakse nii sportlikke kui ka vähem sportlikke tegevusi, toimumas on seiklusmess ja koostöös MatkaSpordiga ainulaadne seikluslik moesõu. „Seiklusmessist võtavad osa Ida-Viru turismiklastri partnerid. Nende messiboksid on ühildatud seiklusmaa karika ning seiklusmatka kontrollpunktidega, kus osalejal tuleb lahendada ettevõtet tutvustavaid põnevaid ülesandeid. Seega saab lisaks aktiivsele liikumisele matkarajal infot Ida-Virumaa rohkete ajaveetmisviiside kohta,” kommenteeris SeiklusFesti projektijuht Ingrid Kuligina. Lisainfo: www.seiklusfest.ee

Leia oma eriline kevadseiklus siit:

Loodushommik – linnuvaatlus Toila Oru pargis 23. aprillil. Lähme Ida-Viru Linnuklubi liikmetega parki jalutuskäigule esimesi saabuvaid rändureid tervitama. Kuulame laululinde ja loodame näha värvulisi, vareslasi ja rannas ka veelinde. Kui võimalik, soovitame linnuluureretkele kaasa võtta binokli. Saa lindudega tuttavaks.

Alutaguse Matkaklubi ja Eesti Kaevandusmuuseumi ühine #kevadseiklus Pimedatest maa-alustest käikudest kõrgustesse ronima-laskuma! Kui kaevandusmuuseumi allmaakäikudest valgus välja lülitada, läheb seal kõhedaks. Kartma aga ei pea – kaevanduselust pajatav giid toob teid pärast retke taas päevavalgusesse. Päikese kätte jõudes algab turnimine taeva poole. Närvekõditaval kastironimisel laotakse taarakastidest enda alla kõikuv torn. Köiellaskumine toob teid püstloodis alla kaheksandalt korruselt. Julgus saab testitud mitmekordselt! Pane oma julgus proovile.

Parim uus seiklus 2021, virtuaalreaalsus Toila oru pargis

VR-prillidega seiklus läbi ajaloo Toila Oru pargis. 5, 4, 3, 2, 1 ja suvi ongi käes. Tule meile ajaränduriks ja veendu, et ajas rändamine toimib ning tagasipöördumine reaalsusesse samuti. Selleks, et oleksid motiveeritud leidma tagasiteed olevikku, pakume kõigile virtuaalsel ajarännakul osalejatele juurde fotojahti „Erikülalised Oru pargis”. Tutvu seiklusega.

Narva muuseumi elamusekskursioon „Keldrist tornini” Kreenholmi Joala vabrikus. Kreenholmi manufaktuuri ajalugu on ideaalne õppematerjal 19. ja 20. sajandi üleilmse tekstiilitööstuse tundmaõppimiseks: peadpööritavad majanduskasvud ja järsud langused, Eesti jaoks enneolematult suur tootmismaht ja saatuslikud koostöölepingud, terve linnaku ehitamine ümber vabrikuhoonete ja saatuse tahtel siia sattunud tööliste uskumatud lood. Kõigest sellest räägime oma uuel ekskursioonil Joala vabrikus – 1890. aastal valminud punastest tellistest mastaapses hoones, mille tornist avanevad hingematvad vaated. Tule ekskursioonile.

Kevadine päike ja soojad saunad ootavad sind Meresuu SPA & Hotellis! Pärast jalutuskäiku Eesti pikimal liivarannal Narva-Jõesuus saad nautida õdusat spaakeskust ja helesiniseid spaabasseine Meresuu SPA vee- ja saunakeskuses. Siin jagub lõbu ja lõõgastust kogu perele. Meresuu SPA Hotelli luksuslikus saunakeskuses on üheksa erinevat sauna, väikestele külastajatele on bassein suplemiseks ning eraldi bassein beebide ujutamiseks. Terrassil ootavad sind külma veega välibassein, mullivann ja mõnus välisaun. Tule puhkama.

Kutsume peresid oma detektiivioskusi proovile panema! Osalejad läbivad detektiivitesti ja seejärel saavad hakata lahendama Victoria bastioni kasemattides aset leidnud kuritegu. Victoria bastion on Rootsi riigitegelase ja sõjaväeinseneri Erik Dahlbergi projekti järgi Narva linnakindlustuse täiendamisel aastatel 1683–1704 ehitatud bastion. Perega seiklema.

Kosutav loodusretk perega Saka mõisa matkaradadel. Saka Klindimõisa matkarada saab alguse Saka mõisa territooriumilt, kulgedes klindipealsel ja mere ääres. Rajal näeb pankrannikut, sinisavi lademeid, pankrannikualust metsa ja Kivisilla juga. Väsinud matkalistel on võimalus jalga puhata ja kosutada ennast magusa unega Saka mõisas. Tutvu eripakkumisega.

Äge kevadseiklus toimub Valaste puhkekülas ja Valaste matkarajal, mida külastajad saavad avastada omas ajas ja omas tempos. Matkaraja treppidelt avanevad muinasjutulised vaated Soome lahele ja Valaste joale, mis on kevadel eriti veerohke. Pärast matkamist on võimalik nautida Valaste puhkemaja saunamõnusid ja soojendada end elava tulega kamina ees. Tutvu elamusega.

Everesti hostel ja Alutaguse Matkaklubi viivad sind nautima jalgsimatka Uljaste maasikule koos piknikuga Uljaste linnamäel. Pärast tegusat päeva ootab matkajaid soe saun ja soovi korral ka õhtusöök. Tutvu seiklusega.

Aktiivne ja elamuste rohke päev sulle ja sinu kaaslastele kaevandusmuuseumis, mis lõpeb saunaõhtu ja ööbimisega! Seikluspakett Energialaks. Pakett sisaldab maa-alust ekskursiooni kaevandusmuuseumis ja rikastusvabrikus, põnevat seiklusmatka looduses, adrenaliinirohket karjäärisafarit Aidu karjääris ning õhtu lõpeb sauna, õhtusöögi ja nostalgiamajutusega Eesti Kaevandusmuusemi hostelis. Tule ennast laadima.

Põnev karjäärisafari Aidus ja majutus Karukellas kümnele! Lahtise veoautoga läheb sõit Aidu karjääri – ühest tehismäest üles ja teisest alla. Karukella mõnus majutus sõpruskonnale või väiksematele ettevõtetele, kellel on plaan tulla avastama kevadist seiklusmaad. Välja renditakse korraga terve saunaga puhkemaja. Tutvu seiklusega.

Astronoomiline kevad on käes ja kohe jõuab ka loodus kevadele järele! Mäetaguse mõisahotell saadab omadega rappa! Suurepärane võimalus avastada Ida-Virumaa Selisoo raba koos Mäetaguse mõisast kaasa saadud moonapakiga, spaamõnud supelmajas ja kosutav uni mõisamiljöös – milline ideaalne minipuhkus. Tutvu pakkumisega.

Kevade valss – romantiline pakett kahele Narva hotellis. Kevad on ärkamine ja armastus. Kevad on täies hoos, seega kutsume teid nautima romantilist puhkusepaketti kahele koos õhtusöögiga lõõgastavas atmosfääris. Puhka Narvas.

Kevad kutsub kuurortlinna! Pakett Relax kahele (kaks ööd). Spaakülastus koos sõbranna, kallima või pereliikmega on suurepärane võimalus võtta hetkeks aeg maha ja nautida toredaid hetki Narva-Jõesuu Medical Spas. Paketti kuulub lisaks majutusele ka soojendusega mullivanni kasutamine päikeseterrassil ja saunakeskuse kasutamine. Tutvu paketiga.

Liigu terviseks! Spaapuhkus koos minigolfi ja fotojahiga kaunis Toilas. Lisaks majutusele Toila SPA hotellis on võimalus nautida spaamõnusid Termides ja aroomilõõgastustoas. Seiklushimulisi ootab fotojaht kaunis Toilas ja minigolf. Tule koos perega!

Minigolf Toila SPA hotellis
Jaga
Kommentaarid