„Päevakud toimuvad tööpäeva õhtuti kõigis Eesti maakondades. Päevakuil on rajad nii noortele kui seenioritele, nii alustajaile kui oskajaile. Sel aastal toimuvad üle kümne aasta taas päevakud ka Jõgevamaal, kus neid korraldab Spordiklubi Visa. Kokku on meil Eestis 16 tegusat korraldusklubi, kes viivad läbi 20 erinevat päevakusarja. Väiksemad, 30 - 40 osalejaga päevakud toimuvad Narvas ja Setomaal ning suurimad, kuni 700 osalejaga neljapäevakud Tallinnas," tutvustas EOLi liikumisharrastuse projektijuht Mait Tõnisson tänavusi plaane.

Juba kuuendat aastat on orienteerumispäevakute nimipartneriks RMK. Täna, 11. aprillil toimus Gustalf Adolfi Gümnaasiumi orienteeriumispäev RMK Tallinna kontori kõrval Toompargis, kus ligi 120 õpilast kogesid orienteeriumise võlumaailma.

RMK puiduturustusosakonna juhataja Ulvar Kaubi sõnul on orienteerumisel ja metsakasvatamisel nii otsene kui kaudne seos: „Mõlemad tegevused eeldavad inimeselt mõtlemist ja tarkust teha õigeid valikuid ning teiseks, iga orienteeruja näeb metsas liikudes selle kasvamist ja lõputut eluringi, kuidas raielangil väikestest taimedest sirguvad suured puud".

RMK ja EOL kutsuvad kõiki orienteerumispäevakutel osalejaid postitama kuni 15. augustini põnevaid pilte päevakutest RMK Eestimaa orienteerumispäevakute Facebooki lehele https://www.facebook.com/RMK.orienteerumispaevakud albumisse „Minu päevak" teemaviitega #minupäevak. Parimad fotod avaldatakse sügisel 2022 vabaõhu fotonäitusel „Minu päevak" RMK Tallinna kontori ehk Metsamaja hoovis (Toompuiestee 24, Tallinn), Toompargi kõrval. Näitus jääb avatuks kõigile huvilistele nii ööl kui päeval käesoleva aasta lõpuni. Lisaks valitakse 31. augustil nii rahva kui žürii lemmikpildid, mille autoritele panevad EOL ja RMK välja auhinnad.

Teave orienteerumispäevakutest on leitav kodulehtedel www.orienteerumine.ee ja www.päevakud.ee.