Kuid mis toimub meie kehadega lennu ajal ja lennu järgselt, küsib uudisteportaal news.com.au.

Compare Travel Insurance'i tehtud infograafikust saab teada, et istumise lennukis (vahet pole, kas pikal või lühikesel lennul) tekitab suurele osale inimestest sundasendi tõttu probleeme mitmetes kehapiirkondades. Peamised mured on probleemid hingamisteedes, ninas, kuulmekäigus ja nendega seonduvad peavalud.

Rohkem kui kolmandik sinu maitseretseptoritest on lennu ajal kõrgetel kõrgustel halvatud. Põhjuseks kuiv õhk ja õhurõhu muutused, mis mõjuvad halvasti kõrvadele, ninale ja maitsemeelele.

Šokeeriv võib olla aga see, et inimese keha hakkab lennukis ka paisuma, seda siis õhurõhu muudatuste tõttu. Õhkutõus võib tekitada puhitusi, kõhukinnisust ja kõhuvalu.

Kui viibid kolmetunnisel lennul, kaotab sinu keha kuiva õhu tõttu kuni 1,5 liitrit vett ning õhu kuivus omakorda põhjustab nina, suu ja kõri kuivamist. Seetõttu on oluline lennukis viibides vedelikku tarbida.

Viirushaigustesse nakatumine lennukis viibimise tõttu on mitu korda tõenäolisem, sest õhk lennukis ringleb ja liigutab baktereid ja viiruseid.

Lahenduseks pakutakse hoiduda alkoholist ning juua palju vett, kreemitada käsi ning aeg-ajalt end sirutada ja lennuki vahekäigus jalutada, et vähendada jalgade paistetamise võimalikkust.