Näiteks tuleb värske negatiivne test hoida käepärast, kui on plaanis külastada Bali saart, Dubaid, Taimaad või Ameerika Ühendriike.

Enne mistahes reisile asumist on oluline siht- ja transiitriigi koroonapiirangud kindlasti üle kontrollida, mida saab mugavalt teha Confido kodulehel asuva IATA Timaticu rakenduse kaudu, ning vajadusel broneerida aeg vajalikuks testiks broneerimissüsteemis.

Neil päevil on tulnud mitmeid ärevaid teateid viiruse hoogustunud leviku kohta Hiinas ja võib karta, et selliseid teateid kuuleme tulevikus veel mujaltki.

„Paraku on koroonaviirus endiselt mõnel pool maailmas suurt kahju tegemas ja seega võib testimisnõue teatud riikide puhul veel pikalt edasi kesta,” kommenteeris Confido vaktsineerimis- ja testimistegevuse juht Martin Talu ning soovitas ühtlasi reisi paremaks õnnestumiseks teha PCR-test ka siis, kui sihtriik seda otseselt ei nõua.

Ameerika Ühendriigid, Tai Kuningriik, Indoneesia ja veel mitmed teised maad nõuavad lisaks negatiivsele testitulemusele sisenemiseks ka vaktsineerimistõendit. „Koroonaviiruse vastu vaktsineerimine on jätkuvalt väga mõistlik ka siis, kui välismaale minekut plaanis pole, kuid reisile minnes on kaitsepookimine praktiliselt vältimatu,” nentis Martin Talu.

Kel testi tegemine viimasele hetkele on jäänud, siis Tallinnas Nautica, Rocca al Mare ja Lasnamäe Centrumi kiirkliinikus ning Tartu Lõunakeskuse kiirkliinikus on võimalik teha PCR-kiirtest, mille tulemuse ja reisisertifikaadi saab kätte kolme tunniga. PCR-kiirtesti tegemiseks on vaja broneerida aeg Confido broneerimissüsteemis.

Jaga
Kommentaarid