Tallinn
Märtsikuu kahel pühapäeval tehakse Tallinna loomaaias giidiga ringkäike, et uurida, kuidas läheb loomaaia asukatel võrgutamiskunstis. Milliseid isaseid eelistavad faasanikanad? Miks peab kängurupoeg kukrusse ronima? Kuidas kõlab hüljeste ja ilveste armuhüüd?

PROTO Avastustehases on keskkonnakuu: uudistamiseks on väljas Solaride päikeseauto, tutvustatakse, kuidas see valmis, ning kutsutakse kõiki koos Solaride tiimiga järgmist päikeseautot disainima. Lisaks toimub Eesti suurima labürindikindluse ehitamise aktsioon.

Lennusadamas on jäämurdjal Suur Tõll värske näitus Antarktika järvede uurijast. Enn Kaup oli esimene eestlane, kes sai teaduskraadi Antarktikat uurides. Näitusel on välja pandud ekspeditsioonide päevikud, spetsiaalselt polaaruurijatele toodetud 24-tunnise numbrilauaga kell jm põnevat.

Eesti Noorsooteater tähistab pühapäeval teatri 70. sünnipäeva kolme etenduse, kohtumiste, ekskursioonidega ja üllatustega ning suurnäituse avamisega Nukuteatrimuuseumis.

Lisaks saab Tallinnas minna nii kultuuriteemalisele kui ka sportlikule retkele: Koplis asuv kunagine Tallinna keraamikatehas ootab saladuste tuurile, tutvustades oma ligi 300-aastast ajalugu ning Nõmmele Hiiu ja Jannseni piirkonda on oodatud kõik linnaorienteerumise sarja huvilised.

Tartu
Esmaspäeval on Euroopa ühe kõige kuulsama muusiku Johann Sebastian Bachi sünniaastapäev ja selle tähistamiseks toimuvad Euroopa Vanamuusikapäeva kontserdid. Tartus toimuvad need Tartu Saksa Kultuuri Instituudis, Tallinnas Kadrioru lossis.

Tartu Mänguasjamuuseum kutsub näitusega "50 superfakti mänguasjadest!". Saad teada näiteks, millised on haruldased nukupeade vormid, mille järgi valati nukke 90 aastat tagasi ning kui suured lauamängunupud, millega viimati mängiti 8. sajandil.

Aparaaditehases on ülal Andrés Galeano näitus "Kadunud pilvede arhiiv", mis põimib perekonna-, portree- ja meteoroloogilist taevafotograafiat.

Viljandi ja Pärnu
Viljandimaal on mõnus jalutada ja mõelda ajaloo üle, käies Sakala tee matkal läbi sama raja, mida mööda astus C.R Jakobson Sakala ajalehte toimetama.

Pärnu Uue Kunsti Muuseumis saab vaadata Eesti Arhitektide Liidu aastanäitust "TÄNAV I". Näituse fookus on tänavaruum ning "rääkivate peadega" videomaterjal annab sõna rohkem kui 20-le oma ala eksperdile.