Märts avab uusi võimalusi ka matkamiseks. Põhjas pääseb veel kevadpäikeses suusatama, samas võib lõunamaades heita talveriided kõrvale. Siin ei käi veel liiga vilgas elu ning võib rahus leida mõnusaid sihtmärke puhkamiseks.

1. Porto, Portugal

Portugali suuruselt teine linn, Douro jõe kaldal asetsev Porto on aasta läbi kaunis. Märtsis siia tulnud õudusfilmidest huvitatud matkaja võib olla rõõmsalt üllatunud, sest linnas korraldatakse sel ajal iga-aastast ühte Euroopa suurimat Fantasporto filmifestivali.

Magus dessertvein — portvein — on saanud oma nime Porto linna järgi ning see on veel üks põnev põhjus linna külastamiseks.

Vanalinn võlub oma väikeste tänavate ja hoonetega. Igas suuruses rahakotile leidub sobiv restoran ning hotell.

2. Kaplinn, Lõuna Aafrika

Erinevalt ülejäänud Lõuna-Aafrikast on Kaplinna piirkonnas märtsikuus selge taevas ja mõnus soe kliima. Märtsis on täis ka linna sündmuste kalender.

Kuu alguses toimub maailma suurim jalgrattaüritus Cape Town Cycle Tour, samuti on kavas linna tänavaid, väljakuid ja muuseume haarav kunstifestival Infecting the City.

Märtsi keskel toimub Cape Town Carnival Street Party, mis liidab kokku kunsti, kontserdid ja tänavapeod.

Linnas võib endale leida palju tegevust. Võib sõita liftiga Table Mountaini juurde, nautida jooke kuulsal Long Streetil või avastada linna ümbritsevaid väiksemaid randu, nagu näiteks Beta Beach ja Oudekraal.

3. Sevilla, Hispaania

Sevilla on suurepärane sihtkoht, kus on hästi toimiv ühistransport ning, kus enamik vaatamisväärsusi asub üksteisest vaid jalutuskäigu kaugusel. Reisi jooksul tuleks külastada Christopher Columbuse hauda Sevilla katedraalis ja imetleda kuulsat Plaza de Españat. Linna restoranid aga pakuvad rikkalikku toiduvalikut.

Nädal enne ülestõusmispühi on Sevillas meeldejäävate pidustuste aeg. Kuigi neid sündmusi tähistatakse kõikjal Hispaanias, on just pidustus Sevillas nägemist ja kogemist väärt. Usuvennad kannavad Neitsi Maarja ja Jeesuse kujusid ning kujutisi. Nendele järgnevad küünalde kandjad, luues sel moel eriti harda õhkkonna. Sündmuste aeg on olenevalt ülestõusmispühade ajast aasta-aastalt erinev.

4. Jaapan

Kevade alguses võiks suunduda Jaapanisse. Osaka lähedal asuvas Naras on koguni kaheksa UNESCO maailmapärandi nimistusse kuuluvat vaatamisväärsust.

Kliima on pehme. Vaatamata sellele, et märtsis on veel jahe, võivad kirsipuud õide puhkeda juba kuu lõpus.

Ainuüksi Nara budistlik templiala on väärt linna reisimist. Suureks vaatamisväärsuseks on ka Nara pargis jalutavad hirved, keda külastajad tohivad toita.

Naras toimub ka budistlik Omizutori festival, mis kestab kaks nädalat. Tseremooniate eesmärgiks on puhastada inimesi nende pattudest ning kuulutada uue aasta kevad alanuks.

Jaapani lääneosas asuv Kyoto on endine pealinn, mis võlub oma ajaloo ja iluga. Kyotos tundub kirsiõite hooajal, et terve linn on mattunud roosasse.

Ajaloolises linnas on koguni 17 UNESCO maailmapärandi nimistusse kuuluvat vaatamisväärsust. Samuti on siin arvukalt budistlikke ja šintoistlikke templeid. Geisha-kultuur elab teatud kvartalites endiselt edasi, tuues tänavapilti mineviku puudutuse.

5. Dublin, Iirimaa

Märtsis hakkab kevadpäike soojendama ka Iirimaal, kuigi pikkade varrukatega riided tasub ikkagi kaasa pakkida. Sel aastaajal on turistide arv pealinnas mõõdukas, välja arvatud Püha Patricku päev, mil Dublin on festivali ajal mitu päeva täidetud meeleolukate pidustustega. Selleks ajaks tuleks hotellid aegsasti ette broneerida.

Võluvas Dublinis leidub tegevust nii päikeseliste kevadpäevade kui ka jahedamate vihmaste ilmade jaoks. Näitena võiks tuua Guinnessi õlletehase, Jamesoni piiritusetehase või ka Trinity kolledži külastuse, et imetleda iidset Kellsi raamatut. Need peaksid olema Dublini reisi kohustuslikud väisangud.

6. Mallorca, Hispaania

Aktiivset puhkust eelistavatel reisijatel tasub Mallorcat just kevadel külastada, kuna see on aastate jooksul muutunud populaarseks sihtkohaks just tänu oma sportimisvõimalustele. Kevadine ilm võimaldab aktiivset liikumist pingevabamalt kui suvekuumus.

Mägine Mallorca pakub matkamis-ja ratsutamisvõimalusi saare kaunil maastikul. Saare põhjaosa on aga muutunud rannapidude keskusest rattakeskuseks. Parimad golfiväljakud asuvad pealinna Palma ümbruses.

7. Las Vegas, USA

Kui te just ei igatse puhkuse ajal tingimata basseini ääres aega veeta, on Nevadas keset kõrbe asuv meelelahutuskeskus Las Vegas oivaline sihtkoht. Linn on täis meelelahutusi ning elu nautimiseks ei pea olema kasiinolaudade pokkerihai.

Linn on täis kõikvõimalikke meelelahutusi — võluvaid tsirkuseetendusi ning maagilisi illusioone. Lõbustusparkides jagub tegevust kogu perele ning hotellide kvaliteetsed buffet'd ei jäta kedagi nälga.

Paljud ühendavad Las Vegase reisi Grand Canyoni külastusega. Märtsis on hea võimalus näha seda suurt looduse imet kaetuna kauni lumikattega.

8. Langkawi, Malaisia

Märtsikuus on päikesepaiste Malaisias garanteeritud. Langkawi saarestik, mis asub Malaisia ja Tai piiri lähedal, poolsaare lääneküljel, pakub võimalusi nii luksuslikuks kui ka väikese eelarvega turismiks.

Kaunid liivarannad, suurepärane toit ning vihmametsad oma rikkaliku loomastikuga muudavad Langkawi suurepäraseks sihtkohaks loodusesõpradele ja neile, kes igatsevad rahulikku puhkust.

9. Omaan

Araabia poolsaarel asuv Omaan on suuresti erinev oma naabrist Araabia Ühendemiraatidest, mis on tuntud oma pilvelõhkujate ja ulmelise arhitektuuri poolest.

Omaanis on Musandami poolsaar, kus on delfiinidega asustatud kristallselgete vetega fjordid, Wadi Shabi türkiissinised kosed ning Salalah oma hämmastava rohelusega.

Hoolimata oma looduslähedusest, leidub ka Omaanis luksust selle ihalejatele, kuigi see avaldub ehk veidi lihtsamal kujul kui naaberriigis.

Märts on suurepärane aeg Omaani külastamiseks, kuna see jääb just talvehooaja ja suve kõrvetava kuumuse vahele.

Allikas: Napsu

Fotod: Shutterstock

Jaga
Kommentaarid