Venemaa president andis käsu alustada sõjategevust Ukrainas ning viimane otsustas kell 00:45 sulgeda oma õhuruumi tsiviillendudele.

Euroopa Liidu Lennuohutuse Agentuur (EASA) andis teada, et lennud 185 kilomeetri raadiuses Venemaa ja Valgevene suunas on samuti ohtlikud.

„On oht tahtlikule tegevusele, aga ka sellele, et tsiviillennukeid aetakse sõjaolukorras sõjalennukitega segi," teatas agentuur.

Meenutagem, et Ukraina kohal lasti 2014. aastal alla Malaysia Airlinesi lend MH17.

EASA andis teada, et Venemaa valitsus oli Ukrainale ka teada andnud, et kuna nad kasutavad sõjatehnikat, siis peaks tsiviillennud riigi kohalt minema juhtima. Juba on erinevatel lende jälgivatel lehekülgedel näha, kuidas lennukid seda piirkonda väldivad.

Üks lennuk sai teate kohe peale piirangute kehtestamist ja tegi siis kiire pöörde, et piirkonnast lahkuda. LOTi lend Varssavist Kiievisse pöördus samal ajal Poola tagasi.

Hoiatatud on ka potentsiaalsetest küberrünnakutest Ukraina lennujuhtimiskeskusele. Venemaa on sulgenud oma õhuruumi Rostovi kandis, Ukraina piiri lähistel.

Juba enne andsid USA, Itaalia, Kanada, Prantsusmaa ja Suurbritannia oma lennufirmadele teada, et nad ei lendaks üle Ida-Ukraina ja Krimmi, kuid siis anti edasi teade terve riigi kohta. Saksamaa lennufirma Lufthansa otsustas peatada lennud juba esmaspäeval, sama tegi ka KLM.

Vaata lennukite kulgemist Flightradar24.com lehelt.

Jaga
Kommentaarid