Siin on viis ideed erilisteks elamusteks Rootsis:

Suusahooaeg täies hoos

Kui kohalikud suusamäed vallutatud, on aeg Skandinaavia suusakeskusteks. Rootsi sõites on võimalus juba sama päeva õhtupoolikul suusamäel olla. Tuntud kuurortide hulka kuuluvad Are, Sälen, Idre Fjäll, Lofsdalen ja Isaberg.

Ski Jöring

Hobusuusatamine (ski jöring) sai alguse sajandeid tagasi Skandinaaviast. Sellist ainulaadset lumes liikumise viisi, kus suuskadel inimest veab hobune, saab proovida Rootsi Lapimaal.

Matk lumeräätsadel

Talvisel maastikul liikumiseks, lumise looduse nautimiseks ning loomade jälgede avastamiseks on matk lumeräätsadel parim. Sobib igale vanusele. Põnevad rajaideed leiab siit.

Kelgusõit põhjapõdraga

Kirunas, Põhja-Rootsis on võimalus tutvuda saamide kultuuri ning põhjapõtrade kasvatajate eluga. Siin tasuks kindlasti võtta ette kelgusõit põhjapõdraga, mis on olnud saamide traditsiooniline liikumise viis.

Jääseinal ronimine

Ekstreemsuse otsijaid ootab Põhja-Rootsis, Abisko rahvuspargis jääronimine. Eelnev ettevalmistus ei ole nõutav, hakkama saab nii algaja kui edasijõudnud.

Parim viis perega Rootsi jõudmiseks on kombineerida auto ja laevaga reisimine. Kaasavõetava pagasi pärast ei ole vaja muretseda — laevaga reisides pagasipiirangud puuduvad. Täna on kiireim võimalus üle mere Eestist Rootsi jõuda Paldiski Põhjasadamast Kappelskäri väljuva DFDS laevaga Sirena Seaways. Perega reisimise kasuks just sellel liinil räägib rahulik perekeskne atmosfäär teel sihtkohta ja tagasi.