Suurima kahju põhjuseks oli reisi ärajäämine pereliikme haigestumise tõttu, teatas PZU.

Enim kahjusid registreeris PZU Eestis, kus 208 juhul oli tegu reisitõrkega ehk haigestumise tõttu või muul põhjusel ei jõudnud reis üldse alata. Pagasikahjusid läks Eestis kirja 32.

Välisriikide lõikes toimus kõige rohkem reisikindlustuse kahjusid Austraalias, kus PZU kõigi 78 juhtumi puhul oli tegu ravikulu hüvitamisega. Järgnesid Türgi, kus 72 korral tuli hüvitada ravikulu ja 3 korral pagasikahju ning Hispaania, kus 38 ravikulu kõrval oli 15 pagasikahju ning 9 reisitõrget. Kokku registreeris PZU reisikindlustuse kahjusid 55 välisriigis.

PZU mullune absoluutselt suurim hüvitis oli üle 425 000 euro, mille ettevõte maksis juriidilisest isikust kliendile Tallinnas asuvas hoones toimunud uputuse eest. PZU registreeris eelmisel aastal 31 316 kindlustusjuhtumit, mille hüvitiste kogumaht oli 37 miljonit eurot.

PZU on rahvusvaheline 200-aastase ajalooga kahjukindlustusselts, mis on Baltimaade üks juhtivaid kindlustusseltse. Iga seitsmenda Eesti elaniku vara on kindlustatud PZU-s ning ettevõte on alates 2020. aastast olnud Autode Müügi- ja Teenindusettevõtete Eesti Liidu tunnustatud kindlustuspartner.