Sport ja matkad

Laupäeval alustatakse Tartu maratoni lastesõitudega ning pühapäeval on põhisündmus, kus saab proovile panna nii suusad kui ka aasta jooksul kogutud treenituse. Lisaks 63 ja 31 km klassikaradadele on kavas ka Avatud Raja sõit ja teatemaraton. Ära unusta nautida kaunist loodust ja seda, et mäng ei käi mõisa peale — ületama lähed eelkõige iseennast.

Tartu maraton. Foto: Puhka Eestis

Samuti laupäeval korraldatakse kaunis talvises Aegviidus presidendita matk, mille pikkuseks on 20 km ja mis kestab koos lõuna- ja puhkepausidega 5 tundi. Lühema matka saab teha laternaga Paldiskis, kus tutvustatakse salastatud sõjaväelinna ajalugu.

Pühapäeval jõuab linnaorienteerumine Sikupilli kanti, osalejad saavad taas valida erineva pikkuse ja raskusastmega radade vahel. Kesk-Eestis saab minna 20 km pikkusele matkale, mida korraldatakse juba alates 2007. aastast kuulsa Järvamaa mehe admiral Johan Pitka mälestuseks. Ida-Virus kutsub Alutaguse matkaklubi kaema talviseid jugasid, mille seas on nii Baltikumi kõrgeim Valaste kui ka mõned vähem tuntud pärlid.

Kultuur

Reede õhtul kuulutatakse Kirjanike Maja musta laega saalis välja parimad reisiraamatud, sissepääs kõigile vaba.

Laupäeval avatakse Eesti Ajaloomuuseumi filmimuuseumis näitus “"Stalkeri” kaks sündi”, mis on pühendatud Andrei Tarkovskile ning tema filmile “Stalker”. Samuti toimub Tallinnas tuur linnahalli suletud uste taha ning Maarjamäe Lossis saab viimaseid päevi vaadata näitust „Koopast kaissu. Koera ja inimese lugu”.

KUMU peab kogu nädalavahetuse sünnipäeva, sisse saab sooduspiletiga ja toimuvad mitmesugused töötoad: tantsi ning katseta mitmesuguseid kunstitehnikaid!

ERMis saab imetleda Eesti kuldaja kunsti Enn Kunila kogust ja temaga ka kohtuda.

Hea toit

17. kuni 27. veebruarini toimub ToiduNautleja restoranide nädal, kus restoranid üle Eesti teevad parimaid roogi soodsamalt kui tavaliselt. Pakutakse kahe- ja kolmekäigulisi menüüsid, samuti elamusi taimetoitlastele.

Restoranide nädal. Foto: Puhka Eestis

Maitsva Tartu raames saad nautida kolmekäigulist erimenüüd 23 Tartu restoranis.

Perele

Proto Avastuskeskuses on avastuste aasta raames parasjagu käimas spordikuu. 19-20. veebruaril tulevad PROTOs rallivõistlused ning jätkuvad talimängud. Lahendatakse missioone ja kõik sõiduoskused saab proovile panna rallisimulaatoril, parimaid rallisõitjaid autasustatakse. Lisaks on majas tudengite poolt ehitatud elektrivormel.

Pärnu kutsub laupäeval talvisele perepäevale vahvate mängude ja peredevaheliste võistlustega ning Tartu loodusmajas on loomasõbrapäev.

Maitsev Tartu. Foto: Puhka Eestis