Kõige rõõmsavärvilisemad linnad kogu maailmas, et võiksid tõeliselt kosutava kogemuse osaliseks saada, on sinu ees.

Chefchaouen, Maroko

Mis rõõmsavärvilistesse linnadesse puutub, siis see Instagrami kasutajate seas populaarne paik on üks parimaid sihtkohti. Loode-Maroko Rifi mägedes asuv Chefchaouen on oma taeva- ja indigosinistes ning purpursetes toonides hoonete ja poodidega tõeliselt lummav — ja iga fotograafi unistus. Lõuna-Aafrika päikese all soojenev Chefchaouen meelitab värskelt jahvatatud ürtide lõhnaga ja kohalike kaupmeeste ülevoolava jutuvadaga. Värskendust leiab aga linna paljudes Türgi saunades. Arvestades sealset suurepärast toidukultuuri ning lõputute orgude, ojade ja imeilusate vaadetega mägesid, on linnal reisijatele piisavalt palju pakkuda. Pole siis ime, et reisijate sõnul on selle paiga parimad omadused maastik ning lõõgastumis- ja pildistamisvõimalused.

Chefchaouen, Maroko

Jaipur, India

Sinisest linnast otse roosasse — ajalooline Jaipur on tuntud kui roosa linn, sest kõik hooned on värvitud terrakotaroosaks. Selle taga on India prints Maharaja Ram Singh II, kes tahtis avaldada muljet Edward VII-le tolle külastuse ajal 1875. aastal, niisiis värvis ta linna üle, et see mõjuks sooja ja tervitavana. Jaipur on oluline peatuspaik India Kuldses Kolmnurgas, mille külastajatel on võimalus imetleda sealset linnapaleed, Pritam Niwas Chowki (väljakule viivat uhket väravat) ja Jantar Mantari vaatluskeskust, mille ehitas Rajputi hindu kuningas Jai Singh II. Suurimad plussid on reisijate meelest vaatamisväärsused, ajalugu ja monumendid.

Rio, Brasiilia

Rio on üldiselt tuntud oma värvikireva peomelu poolest. Hurtsikuid täis linnad ehk favela’d on muutunud aga tõeliseks kunstiteoseks tänu Hollandi kunstnikele Jeroen Koolhaasile ja Dre Urhahnile, kes linnast oma lõuendi teinud on. Pärast rõõmsavärviliste linnavaadete nautimist uudista kindlasti ka kuulsat Copacabana randa, et nautida mõnusat päikest ja häid kokteile. Reisijad kiidavad Riot randade, vaatamisväärsuste ja vaadete eest.

Buenos Aires, Argentina

Reisi La Boca värvikirevasse naabruskonda ja võid sealsete värviliste majade ees lausa eraldi fotosessiooni teha. Pikantsetest lihalõikudest kuni kirgliku tangoni — Buenos Airesest leiab igaüks midagi. Mine avasta Casa Rosadat (nn roosa maja), seisa ühel maailma sümboolseimal staadionil, La Bomboneral, kui Boca tulihingeline austaja või külasta Feria de Mataderose turgu, kus astuvad üles ka pärimusmuusikud ja -tantsijad. Kõige enam on reisijatele seal meeldinud kultuur, toit ja arhitektuur.

Kopenhaagen, Taani

Kui reisid värvilisse Kopenhaagenisse, leiad eest munakivisillutisega tänavad, pastelsetes toonides linnamajad, küünlavalgel kohvikud ja sõbralikud hygge-nautlejatest kohalikud. Kopenhaageni parimad omadused on Booking.com-i reisijate arvates vaatamisväärsused, arhitektuur ja jalutuskäigud linnas, mis loomulikult toimuvad maalilise ajaloolise Nyhavni kaldal, mida ääristavad värvilised linnamajad 17. ja 18. sajandist.

Bo-Kaap, Kaplinn, Lõuna-Aafrika

Kui planeedi põhjapoolel on talv, on Kaplinnas parajasti suvi! Et nautida suuremas koguses värve, päikesepaistet ja vürtse, veeda päev Bo-Kaapi piirkonna juveelikarva majade vahel. Sealne piirkond on mõjutusi saanud Indoneesia ja Euroopa kultuuridest ning pakub vapustavat segu restoranidest ja turgudest. Kindlasti tasub mekkida magusvürtsikat kohalikku karrit ja külastada Bo-Kaapi muuseumit, mis asub 1760ndates ehitatud hoones.



Tekst ja fotod: Booking.com